Рівне:

Створення та просування сайтів

Правда про бандерівців

Суспільство 23-вер, 2010, 11:479 Lobanovskiy 1 301
Книгу “ОУН (бандерівці): фрагменти діяльності та боротьби” презентували у Рівному. Її автором є Святослав Липовецький - молодий історик та громадський діяч. Присвячене видання 70-річчю створення Революційного Проводу ОУН.

Сам автор своє творіння характеризує не як наукове, а радше популярне.
- Ця книга - своєрідний довідник від початків і до сучасності з багатьма коментарями та фотографіями, – зазначає Святослав Липовецький. - В ній вмістився короткий історичний виклад становлення, розвитку та діяльності Організації Українських Націоналістів (бандерівців), подані фотографії, біографії, нариси діяльності чільників та героїв ОУН і УПА. Також у виданні вміщені вірші поетів з ОУН-УПА або твори, присвячені цій тематиці.
А формат книги (багато ілюстрацій, витримок з досі засекречених документів) дозволяє зацікавити не лише дослідників, але й звичайних громадян, в першу чергу, молодь.
Складається видання із 20 розділів, ілюстрованих світлинами з архіву автора, Центру національного відродження та Центру досліджень визвольного руху. Окрім того, в ній можна ознайомитися із матеріалами, які висвітлюють тематику визвольних змагань на Наддніпрянській, Західній та Карпатській Україні, віхами створення УВО та інших організацій, найгучнішими процесами над членами ОУН, з життєписом Степана Бандери та Євгена Коновальця, спогадами про перебування націоналістів в місцях ув’язнення, хронікою створення УПА, діяльністю ОУН на еміграції, в підрадянській Україні та в період незалежності нашої держави.
Організаторами презентації виступили Молодіжний Націоналістичний Конгрес та Українська Інформаційна Служба.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору