Рівне:

Створення та просування сайтів

День рятувальника відсвяткували у Рівному

Суспільство 23-вер, 2010, 15:479 Lobanovskiy 1 337
Демонстрація спецтехніки, бойових снарядів, виступ дружин юних пожежників, конкурси та ігри для дітей, і, звичайно ж , нагороди за здобутки – так рівненські рятувальники відсвяткували своє професійне свято.

Нині спеціалістів, що працюють за цим фахом, в області налічується майже півтори тисячі. Щодня вони оберігають життя людей від надзвичайних ситуацій. Лише з початку року фахівці МНС Рівненщини здійснили більше трьох тисяч виїздів, під час яких ліквідовували тисячі пожеж, наслідки аварій та стихійних лих, врятували 30 людей та матеріальних цінностей на суму понад 19 мільйонів гривень. А проведення в містах та районних центрах області громадських акцій „Запобігти, врятувати, допомогти”, під час яких демонструються можливості пожежно-рятувальної техніки, триває роз’яснювальна робота серед населення, організовуються різноманітні конкурси та розваги для дітей, стало вже традиційним.
- День рятувальника вже другий рік поспіль святкують у Рівному, - розповідає керівник прес-служби ГУ МНС України в Рівненській області Богдан Мамчур. - Традиційними гостями свята є школярі. Вони мали можливість оглянути рятувальні автомобілі, спецтехніку, взяти участь у конкурсі малюнку на асвальті та навіть приміряти спецодяг.
Привітати рівненських фахівців МНС приїхали і польські колеги. Вони подякувати їм за надання допомоги під час цьогорічної повені та високо оцінили роботу українських колег.
А найкращі рівненські рятувальники отримали нагороди, подяки, відзнаки та грамоти. Окрім працівників МНС, нагороду отримав і сімнадцятирічний Дмитро Крент із Млинівського району, який витягнув з води потопельника. Юний рятівник отримав у подарунок почесну відзнаку, мобільний телефон та грамоту.
Втім, навіть у день професійного свята рятувальникам - не до відпочинку. Так, працівники Сарненського райвідділу МНС гасили пожежу в п’ятиповерховому житловому будинку райцентру і врятували життя двох братів - шестирічного Владислава та чотирирічного Євгена. Хлопчики, перебуваючи вдома самі, вирішили погратися сірниками.
- Прибувши за вказаною адресою, вогнеборці побачили, що з балкону п’ятого поверху йде густий чорний дим, - розповідає старший лейтенант служби цивільного захисту, інспектор центру пропаганди ГУ МНС у Рівненській області Дмитро Мельник. - Не гаючи часу, бійці МНС під керівництвом начальника пожежно-рятувальної частини, майора служби цивільного захисту Ореста Павлюка проникли у помешкання та приборкали полум’я. У задимленому помешканні рятувальники почули дитячий плач. За декілька секунд вогнеборці знайшли під ліжком двох переляканих дітей, яких негайно винесли на свіже повітря. Діти запалили на балконі речі домашнього вжитку, не змогли самотужки загасити полум’я, тим часом вогонь розгорівся, малюки злякалися та заховалися під ліжком. Лише завдяки професійним діям вогнеборців вдалося врятувати дитячі життя та не допустити біди.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору