Рівне:

Створення та просування сайтів

В Івано-Франківській області за вимагання хабара СБУ затримала податківця

Івано-Франківська область 24-вер, 2010, 08:529 Lobanovskiy 1 429
20 вересня ц.р. співробітники СБУ затримали двох осіб - начальника відділу внутрішньої безпеки ДПА в Івано-Франківській області та його сестру за вимагання і отримання хабара.
Встановлено, що посадовець вимагав гроші за те, що не ініціюватиме проведення додаткової перевірки фінансово-господарської діяльності підприємства в місті Долина, на якому співробітники податкової виявили порушення. Податківець також наполягав на просуванні по посаді його сестри, працівниці цього ж підприємства. Саме їй обережний податківець доручив одержати хабара у сумі 8 тисяч гривень від жертви вимагання. У той момент, коли жінка отримала чималу пачку купюр, її також затримали співробітники СБУ.
Кримінальну справу за ч. 2 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням) порушив прокурор області, оскільки затриманий податківець одночасно є депутатом Бердичівської районної ради Житомирської області.
За злочин, у скоєнні якого він обґрунтовано підозрюється, законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Підозрюваного у хабарництві співробітника податкової затримано відповідно до ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України.

Прес-центр СБ України
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору