Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині таксист ледь не розплатився життям за непоступливість

Волинська область 24-вер, 2010, 08:569 Lobanovskiy 1 237
Через власну непоступливість мало не загинув таксист із Волині. П'яні пасажири, що поверталися з нічної дискотеки, не лише побили водія, а й пограбували. Гроші, які забрали в чоловіка, він віз для хворої матері.

Віктор, постраждалий:

- Гематоми, синяки на шиї, лиці. Від удушення. На шиї були синяки теж.

- Тобто, постраждали так серйозно.

- Да, нормально…

Нетверезих клієнтів 27-річний водій "підібрав" близько шостої ранку. Парубки назвали адресу й "четвірка" синього кольору рвонула до місця призначення. Коли за десять хвилин була під будинком і настав час розрахуватися, в салоні таксі зчинилася чубанина.

Юрій, затриманий:

- Сказали: "Скільки це буде коштувати?" Він: "30 гривень!" - "А чому так дорого?" - "Бо це - таксі". Кажу: "Мене раніше возили за 20-25". Він сказав: "То інші, а то - я".

Непоступливість коштувала водієві дорого. Спершу його кілька разів ліктем ударили у груди, а потім заходилися гамселити кулаками. Коли таксист спробував дати відсіч, інший лиходій захватом ззаду унеможливив будь-яке пручання. Як боксерської груша Віктор пробув хвилин зо три. По тому - шантаж.

Віктор, постраждалий:

- Почалися погрози. Давай гроші всі назад, що тебе є, що ти заробив. А ні - то ми тебе зараз заб'ємо і все одно заберемо гроші. Таке от було воно…

Олександр Никитюк, керівник Володимир-Волинського МРВ міліції:

- Забрали в нього 25 гривень, що заплатили за проїзд, і ще 200 гривень, що знайшли при обшуку автомобіля. Ця сума вся і була предметом вчинення даного злочину. Шоста година ранку, відсутність перехожих. Скористались тим моментом, а ще, враховуючи свою перевагу над водієм таксі по фізичним даним, заподіяли йому тілесні ушкодження і заволоділи грошима.

Та дарувати зароблене за зміну перевізник наміру не мав. Звернувся в міліцію, і вже за півгодини під будинком, де було скоєно напад, чатувала слідчо-оперативна група.

Анатолій Дружук, слідчий Володимир-Волинського МРВ міліції:

- Вони були в стані алкогольного сп'яніння. Поводили себе агресивно. Зокрема двох підозрюваних, які на даний час затримані, ми їх доставили на обслідування. Дійсно, підтвердилося те, що вони у стані сп'яніння. Один з них дає частково правдиві покази, інший - взагалі не дає показів по факту тому, що трапився. Перекручує інформацію, яка була в дійсності на місці пригоди.

А ошукує зловмисник ось з якої причини. Якщо слідчі не доведуть, що гроші у водія забрали, нападникам загрожує стаття "бешкет". А доведуть - то це вже "розбій". І за це - щонайменше, сім років за ґратами, ще й конфіскація майна.

Артем, затриманий:

- Тобто, ви кажете, що абсолютно не причетні до того конфлікту?

- Ні, бо я його не чіпав. Грошей у нього не забирав. І з ним ніякого конфлікту взагалі не мав.

Юрій, затриманий:

- Рахую себе винним частково. В тому плані, бо не брали ми в нього грошей. Я його побив за те, що він назвав велику суму.

Проте брехня вже не допоможе. Що гроші молодики таки забрали, експерти-криміналісти довели. Завдяки відбиткам пальців у схованці, де таксист зберігав зароблене. Тож тривалого відрядження до в’язниці бандитам не уникнути.


Олександр Стерничук, Інна Суховерхова.
http://ntn.ua/uk/news/murders/2010/09/20/4513
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору