Рівне:

Створення та просування сайтів

Педагоги отримали нові квартири

Актуально 14-чер, 2007, 21:119 prov 1 161
Як попередньо повідомляв ректор Національного університету водного господарства та природокористування Василь Гурин, ключі від нових помешкань мали отримати 36 викладачів цього навчального закладу. Втім, з рук міністра ордери отримали лише шестеро викладачів, яким квартири дісталися безкоштовно. Решта ж щасливих власників нової житлової площі змушені були сплатити певну частку від вартості квартир. Між тим, як запевнив Василь Гурин – це не більше 30 відсотків.

Квартири, у яких оселяться викладачі „водника” зі своїми сім’ями, знаходяться у реконструйованому гуртожитку, що на вулиці Студентській, 8. Як зазначив ректор НУВГП, його вдалося ввести в експлуатацію за сприяння Міністерства освіти. Загальна вартість реконструкції гуртожитку у дво- та трикімнатні квартири обійшлася вищому навчальному закладу в 1,7 мільйона гривень. Для цих потреб 671 тисячу внесли забудовники, 295 – виділили із державного бюджету, пошук решти грошей ліг на плечі університету та деякою мірою на самих майбутніх власників квартир.

Станіслав Ніколаєнко пообіцяв, що його відомство робитиме все можливе, щоб у майбутньому кредитування житла для освітян збільшилося. За його словами, вже у наступному році для цього передбачено 15 мільйонів гривень, а для реконструкції гуртожитків виділять ще 25 мільйонів.

Марина ДАНИЛЮК

Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору