Рівне:

Створення та просування сайтів

Спроба підкупу виборців чи просто соціальна благодійна акція?

Рівненська область 04-жов, 2010, 11:119 Lobanovskiy 898
До центру права РОГО «Комітет виборців України» зателефонувала громадянка, яка повідомила цікаву інформацію, що стосується нинішніх місцевих виборів.
Зі слів жінки, їй сусіди розповіли, що вони отримали від однієї з політичних сил у Рівному продуктовий набір (гречку й олію). В зв’язку з цим, громадянка вирішила поцікавитися в організації, чи буде вона зобов’язана голосувати за цю політичну силу, якщо також візьме цей продуктовий пакет. Водночас, жінка повідомила номер телефону, за яким можна було з’ясувати більш детальну інформацію.
Активісти Рівненського КВУ вирішили перевірити це повідомлення громадянки. Як виявилося, в Рівному в мікрорайоні Ювілейний дійсно в громадській приймальні однієї з політичних сил проводиться запис громадян, які є пенсіонерами чи інвалідами. У людей збирають їхню контактну інформацію (ПІБ, адресу проживання, номери телефонів) і обіцяють, що за тиждень-півтора вони отримають соціальні пакети. Що саме входить у ці пакети і які вимоги або умови ставляться перед пенсіонерами (чи мають вони голосувати конкретно за цю політичну силу і її кандидатів, якщо візьмуть цей пакет), не повідомляється.
Враховуючи цю інформацію, Рівненський КВУ звертається до всіх політичних сил, які беруть участь у місцевих виборах і задля досягнення своєї мети використовують або планують використовувати незаконні методи боротьби, в тому числі підкуп виборців, із закликом припинити такі дії і дотримуватися не лише законодавства, а й морально-етичних норм, ведучи чесну і прозору передвиборчу кампанію.

Святослав Дубов, інформаційний відділ РОГО КВУ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору