Рівне:

Створення та просування сайтів

Росія порадила Україні самостійно погасити борги СРСР

Україна і світ 08-жов, 2010, 11:489 Lobanovskiy 959
Україні необхідно самостійно вирішити проблему боргу Зовнішекономбанку СРСР перед юридичними особами. Про це заявив віце-прем’єр і міністр фінансів Росії Олексій Кудрін.

“Якщо говорити про борги ЗЕБ перед підприємствами, у відносинах всіх країн наша позиція - цей борг беруть на себе уряди цих держав”, - сказав він на 7-і Ялтинській зустрічі.
Кудрін також зазначив, що Україна до цих пір не ратифікувала нульовий варіант поділу боргів та активів СРСР.
“Формально спір з Україною не завершений, через це не маємо права на деякі активи”, - сказав він.
За його словами, приблизна частка України в боргу СРСР Паризькому клубу становила майже 15 мільярдів доларів, тоді як активів на неї припадало значно менше.
“Питання знаходиться в сплячому стані. Це не перешкода в наших відносинах, ми винесли його за дужки”, - підкреслив Кудрін.
За даними українського Союзу вкладників ЗЕБ СРСР, з 1992 року всі кошти клієнтів ЗЕБ СРСР заблокував уряд Росії, а потім, за її рішенням, протягом 90-их років вони були повернуті вкладникам - юридичним і фізичним особам РФ.
Пізніше - фізособам-резидентам України (близько 60 мільйонів доларів). Тоді як вимоги вкладників-юросіб колишнього СРСР, в тому числі України, залишилися неврегульованими.
Союз вкладників ЗЕБ СРСР, до складу якого входять понад 40 великих підприємств України, почав судовий розгляд у Стокгольмському арбітражному суді з повернення заморожених вкладів на загальну суму понад 500 мільйонів доларів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору