Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині відродять лікарняні каси

Рівненська область 11-жов, 2010, 09:359 Lobanovskiy 913
Це ще один із кроків обласної влади, який допоможе зробити медицину доступнішою та якіснішою, зауважив на брифінгу заступник голови облдержадміністрації Юрій Кічатий. Так, вкладаючи щомісяця у лікарняну касу по 25 гривень, людина при потребі гарантовано отримає гроші на лікування, а також весь пакет послуг у всіх медзакладах Рівненщини.
Згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації Василя Берташа з липня цього року в усіх медустановах ургентну допомогу надають безкоштовно. А членам лікарняних кас не доводиться шукати кошти й на діагностування, планове обстеження, лікування та реабілітацію.
Цей досвід успішно практикують на ВАТ «Рівнеазот», де на засадах добровільного членства функціонує «Лікарняна каса працівників хімічної промисловості». До неї входять 98 відсотків робітників і навіть члени їхніх сімей. За 6 років уже проліковано та оздоровлено майже 13 тисяч осіб.
Діє на Рівненщині й громадська організація «Лікарняна каса Рівненської області». Її членами є понад 7 тисяч жителів краю. Якщо їх побільшає, каже Юрій Кічатий, є перспектива не лише лікувати, а й купувати обладнання та створювати окремі медбази для членів лікарняних кас. На думку заступника голови облдержадміністрації це також допоможе поліпшити матеріально-технічне забезпечення сільських ФАПів та зацікавити фахових медиків.
Юрій Кічатий вбачає у лікарняних касах прототип добровільного медичного страхування, яке в найближчій перспективі впроваджуватимуть в Україні. Аби Рівненщина не пасла задніх, до медичних реформ в області готуються розширенням мережі лікарняних кас. Для цього вже проведено «круглий стіл» за участю районних медиків та обговорено перспективи розширення мережі лікарняних кас.

Про це Провінційці повідомили Рівненській обласній державній адміністрації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору