Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному затримали підозрювану у «знятті порчі»

Рівненська область 11-жов, 2010, 10:149 Lobanovskiy 1 038
Через надмірну довірливість, якою користуються шахраї, останнім часом потерпають чимало мешканців Рівненщини. З початку року в нашій області зареєстровано майже 250 фактів шахрайських дій, з яких 119 на даний час залишаються нерозкритими.
«Найпопулярніший» спосіб заробітку у спритних та нечесних на руку осіб на сьогодні — зняття «порчі». У всіх випадках такого шахрайства фігурують особи циганської національності.
Нещодавно працівникам відділу карного розшуку Рівненського міськвідділу вдалося вийти на осіб, які скоювали подібні злочини. Співробітники міліції затримали жінку циганської національності 36-річну Софію. Проживає вона у сусідній області — м.Новоград-Волинську.
— Ці злочини не так вже й легко розкривати. Одна із причин — на початковому етапі потерпілі не звертаються до міліції із заявою, а оговтаються дещо пізніше. А вже потім, коли втрачені не тільки гроші, а й час, вони повідомляють працівників органів внутрішніх справ. Оскільки шахрайки вибирають в основному жінок і дівчат, хотілося б вкотре застерегти, щоб вони не були занадто довірливими у розмові з незнайомими, не вступали з ними у будь-який контакт, – зазначив начальник управління карного розшуку УМВС України в Рівненській області Василь Забейда.
Натомість 36-річна Софія здивувалася своєму затриманню:
— Я вже 20 років живу в Новоград-Волинську. У мене троє дітей — десяти, чотирнадцяти та вісімнадцяти років. Чоловік на заробітках у Києві. У Рівному я вже не була довгий час. До мене додому приїхала міліція і відвезла сюди до міськвідділу. Сказали, що затримали за підозрою у шахрайствах.
Наразі правоохоронці проводять слідчі дії і не виключають, що жінка причетна до багатьох епізодів. Підозрювана спілкується з оперативниками.

Світлана КАРАЧУН, ВЗГ УМВС України в Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору