Рівне:

Створення та просування сайтів

Адміністрація Януковича задумалась про звільнення Литвина

--- 14-жов, 2010, 19:579 prov 1 011
В адміністрації президента підготували проект нового регламенту Верховної ради і передали його тимчасовій спеціальній комісії парламенту з адаптації законів до Конституції 1996 року. Про це пише газета "Дело" з посиланням на свої джерела.
"Чинна влада вирішила серйозно похитнути впевненість спікера парламенту, виписавши в регламенті норму, що дозволяє без особливих проблем змістити його з посади", - пише видання.
Як відомо, згідно з регламентом, який діяв до рішення Конституційного Суду, спікера звільняли з посади простою більшістю голосів. Проте бюлетені для голосування повинні були отримати на руки не менше 300 парламентарів.
"Саме факт того, що конституційна більшість депутатів отримала на руки бюлетені, говорив про те, що вони не проти зняти спікера", - зазначає газета.
Як йдеться у публікації, "це дозволяло главі Верховної ради більш впевнено себе почувати - адже 300 депутатів зібрати у Верховній Раді для вирішення того чи іншого питання завжди складно".
"Тепер же на Банковій вирішили, що спікер може бути звільнений з посади 226 голосами незалежно від кількості депутатів, що беруть бюлетені для голосування", - пише видання.
Один з членів комісії, депутат від НУ-НС Руслан Князевич заявив: "Я думаю, що така ідея виникла в адміністрації президента з тим, щоб у будь-яку хвилину мати важелі для зняття спікера з посади".
"Тому ініціатива спростити звільнення спікера серйозно спантеличила чинного главу парламенту Володимира Литвина. За словами народних депутатів, що контактують з главою парламенту особисто, він мав намір протистояти таким змінам", - йдеться у публікації.
Як зазначає видання, тому закон про регламент і не був розглянутий у парламенті ще в четвер, як планувалося спочатку.
"Литвин чекає повернення президента з Франції, щоб узгодити з ним підходи до звільнення спікера", - повідомив один з членів регламентного комітету.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору