Рівне:

Створення та просування сайтів

Ошукали рівнян на суму понад 900 тисяч гривень

Рівненська область 19-жов, 2010, 09:309 Lobanovskiy 1 110
Прокуратура Рівненської області затвердила обвинувальний висновок у кримінальній справі, порушеній в серпні 2010 року слідчим відділом УБОЗ УМВСУ в області щодо 5 членів організованої злочинної групи, які шляхом шахрайства, заволоділи коштами громадян на загальну суму понад 900 тисяч гривень.
Встановлено, що учасники організованої групи створили у 2005 році дві фірми, діяльність яких була пов’язана з наданням грошових позик населенню, однак в дійсності переслідувала мету незаконного збагачення за рахунок коштів громадян.
Так, згідно рекламної кампанії населенню пропонувалась спрощена система отримання кредитних коштів на вигідних умовах, натомість клієнти повинні були внести на рахунки підприємства обов’язкові грошові внески. Крім того, в укладених з клієнтами договорах замовчувалася інформація про істотні умови, а саме - термін отримання коштів у позику, види та розміри обов’язкових платежів, необхідності їх сплати до отримання позики та після її отримання, кількість та розмір цих платежів, розмір відсотків та сума переплати за користування позикою.
Відтак, одиниці із мешканців Рівненщини, які протягом останніх п’яти років уклали договори з цими фірмами на отримання позики, одержали кредитні кошти.
Усього, за час існування фірм з грудня 2005 до червня 2010 року, учасники організованої злочинної групи ошукали понад 400 рівнян.
На даний час кримінальна справа скерована до суду для розгляду.


Прес-служба прокуратури області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору