Рівне:

Створення та просування сайтів

Психічно хворий нелюд зґвалтував на Рівненщині шестирічну дівчинку

Рівненська область 20-жов, 2010, 10:599 Lobanovskiy 1 142
Невимовно важке горе спіткало багатодітну сім’ю віруючих із селища Степань Сарненського району. Над зовсім юною дівчинкою, яка поверталася зі школи додому, жорстоко поглумився 33-річний чоловік.

Увечері, 14 жовтня, до чергової частини Сарненського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що у період із 18-ї до 18.30 невстановлена особа зґвалтувала шестирічну дівчинку.
Криміналістам довелося дуже довго шукати місце події, де це сталося:
— На перший момент як таких прямих доказів не було, — повідомив начальник слідчого управління УМВС України в Рівненській області Анатолій Грицишин. — Із дитиною, зрозуміло, поспілкуватися взагалі не було можливо. ЇЇ відразу відвезли в лікарню, де і прооперували. І тільки наступного дня вдалося нашим психологам довідатися хоч якусь інформацію. До того ж у роботі з дітьми – своя специфіка, тим паче у такому віці.
Як з’ясувалося, зайшовши після занять у школі до своє подружки, дівчинка поверталася додому. На вулиці її перестрів незнайомий чоловік та наголосив, якщо тебе хтось запитуватиме, хто я, то відповідай — твій батько. Завівши дівчинку на галявину неподалік річки, зловмисник зґвалтував її неприроднім шляхом, нанісши тяжкі тілесні ушкодження.
Правоохоронцям вдалося одразу ж встановити особу нелюда. Ним виявився 33-річний місцевий мешканець Степані Микола, який перебуває із 2000 року на психіатричному обліку з діагнозом «параноїдальна шизофренія».
— Він повністю неадекватний і на будь-який контакт взагалі не йде, — зазначив Анатолій Грицишин. — У справі здійснюється весь комплекс слідчих заходів та готується проведення стаціонарної психоекспертизи. Підозрюваний перебуває у психіатричній лікарні під охороною. Наразі проти нього поки порушена кримінальна справа за ч.3 ст.153 Кримінального кодексу України (Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприроднім способом вчинене щодо малолітньої чи малолітнього або якщо воно спричинило важкі тілесні ушкодження), яка передбачає позбавлення волі на строк від 10-ти до 15-ти років. Але у процесі розслідування по цій особі додасться ще декілька статей. Імовірно, що злочин буде перекваліфіковано.
А от відповідь на питання, чому небезпечні та неадекватні для суспільства особи вільно розгулюють на Сарненщині, мають дати ті, хто їх контролює та ними опікується…
Світлана КАРАЧУН, ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору