Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині підписано Меморандум про чесні вибори

Актуально 29-жов, 2010, 10:019 Lobanovskiy 1 293
Науковці та викладачі з усієї області з’їхалися до Рівного на настановчу сесію малої академії наук учнівської молоді. На заході хвалилися здобутками та обговорювали нові можливості її перспективи розвитку для юних науковців.

Як розповів директор Рівненської малої академії наук учнівської молоді Олександр Андрєєв, нині завершується створення астрофізичної обсерваторії, єдиної в Україні для навчальних закладів.
- Я думаю, що найближчим часом ми зможемо побачити зоряне небо через наш телескоп, - зазначив Олександр Андрєєв. – У ній свої перші ґрунтовні дослідження всесвіту проводитимуть члени малої академії наук. Також ми створюємо і комплектуємо хімікобіологічну і фізикобіологічну лабораторії та веб-портал для дистанційного навчання. Приріотетним напрямком МАН є створення підручника з нанотехнологій. Окрім того, цьогоріч ми активно зайнялися гуртком журналістики, який має не лише наукове, але й практичне спрямування. Учні гуртка мають можливість безпосередньо здобути рівень репортера, людини, яка вміє брати інтерв’ю, збирати, обробляти і подавати інформацію.
У пленарному засіданні МАНу взяли участь начальник управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Іван Вєтров, заступник начальника управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Галина Майборська, ректор Національного університету водного господарства та природокористування В. Гурин, проректор ПВНЗ “Міжнародний економіко-гуманітарний університет імені академіка Степана Дем’янчука” Петро Тадєєв, заступник ректора Рівненської духовної семінарії отець Петро. А також прибули відповідальні працівники за роботу з обдарованою молоддю управлінь освіти виконкомів рад міст обласного значення, райдержадміністрацій, учні старших класів загальноосвітніх навчальних закладів області, науковці та вчителі.
Нині в Рівненській малій академії наук учнівської молоді діє 60 гуртків в яких навчається майже 600 юних науковців. А цьогоріч поглибити знання у різних напрямках виявили бажання понад 1700 слухачів МАНу, які планують писати науково-дослідницькі роботи.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору