Рівне:

Створення та просування сайтів

На Житомирщині правоохоронці вилучили цілий арсенал у місцевого жителя

Житомирська область 12-лис, 2010, 10:239 Lobanovskiy 722
Пістолети, кийка та понад тисячу набоїв вилучили правоохоронці в одному з сіл Житомирщини. Перевіряти власника арсеналу, можливо, нікому й на думку не спало б, якби він не взявся випробовувати свою зброю в лісі.
Постріли, що долітали з лісу, почули правоохоронці Чуднівському райвідділку, що їхали повз лісосмугу. Мисливця знайшли наступного дня.
Олег Войтюк, керівник Чуднівського РВ міліції:
- Нами було отримано інформацію, згідно якої громадянин, який мешкає на території Чуднівського району, зберігає вогнепальну зброю та набої. Одразу був отриманий дозвіл в Чуднівському районному суді на огляд його помешкання.
Ні мисливець, ні злодій! Господар оперативників спочатку запевнив: зі зброї в будинку, хіба що, вила. Та коли правоохоронці дісталися комори, одразу приник. У прибудові підозріло чисто, ні вугілля, ні дров, ні реманенту. Відповідь знайшли під метровим шаром землі.
Олег Войтюк, керівник Чуднівського РВ міліції:
- Громадянин зберігав зброю в сараї, вона була закопана і присипана піском, тому, на перший погляд, не було видно, що там щось десь зберігається.
Пістолети, набої, ножі, металевий кийок. Перерахувати та оцінити зброю беруться експерти. Від цього залежатиме й покарання. За бойовий арсенал - максимальний термін за статтею.
Сергій Невмержицький, експерт зі зброї:
- Було вилучено пристрій для відстрілу гумових куль ПМТ, який буде відноситись до категорії вогнепальної зброї, тому що в його конструкцію було внесено зміни шляхом заміни каналу ствола під бойовий патрон, які також були вилучені, 9мм. До категорії холодної зброї буде відноситись вилучений металевий телескопічний кийок, який на території нашої держави заборонений.
Понад тисячу набоїв - саморобних, мисливських, бойових, чужоземних. 52-річний зброяр пояснив: усе наслідок безневинного захоплення. Якось зацікавило військове спорядження і гайда збирати.
Олег Войтюк, керівник Чуднівського РВ міліції:
- У ході перевірки було встановлено, що громадянин є мешканцем міста Києва, а в нашому районі він має дачу.
До села господар навідувався вряди-годи, аби колекцію поповнити та в лісі зброю випробувати. Ось і цього разу пристрілював пістолета, шкода, що правоохоронці почули. Справжні мотиви й дії чоловіка тепер розглядатиме суд. Та вже за незаконне зберігання й переробляння зброї йому загрожує від трьох до семи років ув'язнення.

Інна Дудченко, Олена Томина.
http://ntn.ua/uk/news/criminal/2010/11/11/4840
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору