Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині проведено перевірки додержання вимог законів при проведенні закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти

Рівненська область 15-лис, 2010, 09:589 Lobanovskiy 1 000
Органами прокуратури Рівненської області проведено перевірку додержання вимог законів при проведенні закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти протягом 2009 – 2010 років, у ході якої встановлено ряд порушень, в т.ч. кримінально-караного характеру.
Зокрема, у липні цього року прокуратура області порушила кримінальну справу стосовно службових осіб одного із головних управлінь ОДА, які внесли в офіційні документи недостовірні відомості про виконані у минулому та поточному роках підрядником роботи з будівництва школи в с.Тинне, що в Сарненському районі, внаслідок чого проведено зайву оплату цих робіт на загальну суму 4,5 мільйонів гривень. Вказану справу скеровано для проведення досудового слідства в СВ УБОЗ УМВС України в області.
Прокурор Березнівського району встановив, що службові особи райдержадміністрації, не перевіривши вартість виконаних на підставі тендеру ремонтно-будівельних робіт приміщень низки навчальних закладів, профінансували вказані роботи на завищену суму, яка склала близько 50 тисяч гривень. За фактом службової недбалості у вересні цього року прокурор порушив щодо вказаних осіб кримінальну справу.
Ще для прикладу можна навести кримінальну справу, порушену нещодавно прокурором м.Рівне стосовно службових осіб одного із товариств з обмеженою відповідальністю, які шляхом зловживання своїм службовим становищем, заволоділи ввіреними їм державними коштами, виділені для закупівлі житла для потерпілих унаслідок Чорнобильської катастрофи на загальну суму близько 2,5 мільйонів гривень, а також коштами фізичних осіб – інвесторів будівництва вказаного житла на суму 1,5 мільйонів гривень. У справі триває досудове слідство.
Всього, упродовж 2009-2010 років органами прокуратури Рівненщини у сфері нагляду за додержанням законодавства про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти порушено 17 кримінальних справ, за результатами розгляду документів прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 82 посадові особи, відшкодовано коштів у кримінальних справах на суму 2,6 мільйонів гривень.
Питання законності проведення процедур закупівель товарів, робіт та послуг за державні кошти перебуває на особливому контролі органів прокуратури Рівненщини. Перевірки з указаних питань тривають.


Прес-служба прокуратури області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору