Рівне:

Створення та просування сайтів

Розпивання спиртних напоїв та проблема наркоманії – тема розмови правоохоронців зі студентами рівненських вузів

Рівненська область 15-лис, 2010, 10:049 Lobanovskiy 933
Із закінченням школи та вступом у вищі навчальні заклади розпочалося самостійне життя у вчорашніх підлітків. Однак, якщо зважити на вік, більшість студентів-першокурсників ще не досягли повноліття. Втім смак свободи, незалежності від батьків деякі хочуть відчути сповна. От і використовують кожну вільну хвилину на дорослі втіхи, які наш Закон визнає протиправними.

Щоб мінімізувати подібні випадки, у Рівненському Національному університеті водного господарства та природокористування заступник декана факультету менеджменту Олександр Кірічок організував лекцію для першокурсників, на яку завітали начальник відділення кримінальної міліції у справах неповнолітніх Рівненського МВ Олена Кравчук та начальник сектору відділу по боротьбі із незаконним обігом управління МВС України в Рівненській області Олександр Нагорнюк.
Оскільки за десять місяців поточного року в обласному центрі неповнолітні вчинили 57 злочинів, що досить багато, подібні заходи на сьогодні є актуальними. Хоча здебільшого ці злочини вчиняють діти із неблагополучних сімей, є випадки, коли подібні діяння скоюють цілком забезпечені підлітки. Що штовхає їх на цей шлях – достеменно нікому невідомо.
– Кримінальна відповідальність за вчинення злочинів настає у віці 16 років, а в окремих випадках (за вчинення особливо тяжких злочинів) – із 14. З такого віку, тобто з 14, відповідатимуть особи за скоєння адміністративних правопорушень, – зазначила Олена Кравчук. – До набуття вами повноліття відповідальність за вчинення правопорушень несуть ваші батьки. Розпивання спиртних напоїв та куріння у громадських місцях, систематичне невідвідування навчального закладу без поважної причини, дрібне хуліганство – все це є приводом не тільки для того, щоб вас поставили на облік в органах внутрішніх справ, а й позбавити ваших батька та матір батьківських прав.
Не оминули під час цієї профілактичної бесіди правоохоронці і теми наркотиків. Олександр Нагорнюк попередив дітей про всі наслідки вживання наркотичних засобів та відповідальність за їх виготовлення, збут та зберігання. Він наголосив, що, навіть невинна цигарка марихуани може стати першою сходинкою до наркоманії.
Слухачі залишилися задоволеними від почутого, адже вони отримали відповіді на найактуальніші для них запитання та разом із співробітниками міліції обговорювали їх правові аспекти.


Вікторія АНТОНОВА, Вікторія ІВАШИНЮТА ВЗГ УМВС України в Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору