Рівне:

Створення та просування сайтів

Річарда врятував Андрій

Кримінал 07-чер, 2007, 18:459 prov 1 127
Однак у післяобідню пору цього дня Річард зазнав невимовного фізичного болю. Який ґедзь укусив корів – важко сказати, але вони «понесли» хлопчину із космічною швидкістю. Заплутавшись у мотузках, він не мав змоги звільнитися від них, а протидіяти коров’ячій агресії не вистачало сил. Врятувало те, що мотузки зачепилися за кущі і корови вгамували спринтерський темп.

Однак у Річарда стався перелом ноги. До того ж, обплутаний мотуззям і знесилений, він не міг звільнитися із цієї пастки.

Хтозна, чим би закінчилася ота клинська драма, якби травмованого Річі не вгледів односелець — тринадцятирічний Андрій Загулін, котрий теж пас худобу. Він щодуху помчав на виручку товаришеві. І найперше, що зробив, — виплутав його з пастки. Для надання допомоги кмітливий хлопчина використав мобільний телефон. Не знаю, чи всі дорослі на місці Андрія діяли б так само швидко і мудро. Хлопчина зв’язався з оператором мобільного зв’язку і через нього викликав невідкладну медичну допомогу із райцентру. Причому, розповів лікарям, як доїхати до місця події, а для оперативного зв’язку залишив їм номер власної «мобілки».

Водночас Андрій зателефонував до старшого брата, розповів про нещастя і попросив повідомити про це маму Річарда. Оперативні і виважені дії юного рятівника із Клина у значній мірі сприяли тому, що до потерпілого вчасно прибула швидка медична допомога. Щоправда, на кілька миттєвостей її випередила матуся Річарда, котра два кілометри до місця події здолала на одному диханні.

Нині Річард лікується в лікарні в обласному центрі, а його рятівник Андрій Загулін воліє нікому не розповідати про те, що сталося дорогою на пасовище. Він більше переймається дворічним братиком Назарчиком, намагається допомагати мамі у господарських справах. А ще усім серцем вболіває за Річарда, щоб він якомога швидше одужав...

Вчинок підлітка із Клина заслуговує пошани. Цей нещасний випадок став для нього іспитом на духовну зрілість і мужність. На жаль, цього дня не всі його склали. Кажуть, що неподалік від місця, де сталося нещастя, пас худобу літній чоловік. Однак його серце не зреагувало на біду. З’явився біля потерпілого уже тоді, коли під’їхала швидка допомога...

Віталій ТАРАСЮК

Млинів
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору