Рівне:

Створення та просування сайтів

Острог

Що новенького? 18-лис, 2010, 14:109 Lobanovskiy 1 429
З ініціативи Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку у Національному університеті “Острозька академія” відбулася презентація книги “Польща та Україна у боротьбі за незалежність 1918-1920 рр.” До видання увійшли матеріали науково-практичної конференції за участю українських та польських істориків, яку організували в Луцьку в 2008 році з нагоди 90-річчя союзу Пілсудського та Петлюри. Через високий інтерес до видання польською мовою, яке з’явилося у 2009 році, Генеральне Консульство Польщі в Луцьку провело роботу з перекладу та редакційної підготовки текстів українською мовою. Українське видання книги було розширено. До нього увійшов, зокрема, лист Президента Польщі Леха Качинського, написаний з нагоди презентації книги в Любліні у березні 2010 року, який є останнім його листом стосовно польсько-українських відносин. У новій українській редакції книги вміщено календар презентацій польського видання, які відбувалися у Польщі та Україні, а також додаткові ілюстраційні матеріали.
На презентації книги в “Острозькій академії” були присутні працівники польського консульства на чолі з Генеральним Консулом Республіки Польща в Луцьку Томашем Яніком, редактор видання Тадеуш Кшонстек та два співавтори книги – генерал Людвік Коберський, професор Владислав Верстюк, ректор Національного університету “Острозька академія” Ігор Пасічник, проректор з навчально-виховної та наукової роботи Петро Кралюк, представники професорсько-викладацького складу, студенти й жителі міста Острога. Під час презентації книги “Польща та Україна у боротьбі за незалежність 1918-1920 рр.” відбулося жваве обговорення, у якому взяли участь науковці кафедри історії НаУОА.
Наприкінці зустрічі ректор “Острозької академії” Ігор Пасічник вручив Генеральному Консулу Республіки Польща в Луцьку Томашу Яніку подяку за збереження та розвиток традицій польсько-української співпраці та активну участь у відродженні “Острозької академії”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору