Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині субсидії призначають оперативніше, ніж вцілому по Україні

Рівненська область 19-лис, 2010, 09:349 Lobanovskiy 1 011
Втім цей механізм шліфуватимуть і надалі. Відсьогодні всі управління праці та соціального захисту населення області подаватимуть щоденну інформацію заступнику голови облдержадміністрації Володимиру Новаку про те, хто із надавачів послуг не встигає в п’ятиденний термін відповісти на їхні запити та затримує призначення субсидій.
Згідно зі спрощеним порядком, кожен заявник за 10 днів має отримати відповідь чи має він право на субсидію. З 1 серпня її вже призначено для понад 21 тисячі сімей краю. Всього ж у соцзахист звернулося більше 32 тисяч родин. З них 14 відсотків отримали відмови, оскільки їхні витрати на оплату житлово-комунальних послуг не перевищують 15 і 10 відсотків сімейного бюджету для працюючих і непрацюючих громадян відповідно.
Якщо ж людині на загальних засадах відмовлено в призначенні субсидій, а її платоспроможність не дозволяє розраховуватися за комунальні послуги, застосовують індивідуальний підхід - справи направляють на розгляд комісій які діють при всіх міськвиконкомах та райдержадміністраціях. Загалом на Рівненщині спірні та нестандартні випадки звернень громадян за призначенням субсидій розглядають 20 комісій. Їх очолюють в районах заступники голів райдержадміністрацій, які опікуються соціальною сферою, а в містах обласного значення та в Рівному - заступники мерів.

Про це Провінційці повідомили Рівненській обласній державній адміністрації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору