Рівне:

Створення та просування сайтів

Замість антикваріату на Рівненщині «валютник» отримав ножові поранення

Рівненська область 23-лис, 2010, 11:229 Lobanovskiy 761
Мешканець Почаєва Тернопільської області вирішив придбати антикваріат. Спеціально за цим приїхав власним авто на Радивилівщину з певною сумою грошей. Заручившись підтримкою знайомого, який нібито знав, де його придбати за невисокою ціною, вирушив із ним на хутори. Втім така поїздка ледь не коштувала йому життя.

— На початку минулого тижня стався розбійний напад поблизу міста Радивилів. 37-річний Петро, який займається валютними операціями у місті Почаїв Тернопільської області, приїхав на Радивилівщину для пошуку та купівлі антикварних речей, — прокоментував заступник начальника управління карного розшуку УМВС України в Рівненській області Віталій Дмищук. — Один із його знайомих, 39-річний Віктор, увійшов у довіру до покупця і запропонував йому поїхати на хутори, де нібито дешевше можна придбати старовинні речі.
Дорога виявилася безлюдною і…недовгою. За власну довіру мешканець Тернопільщини поплатився власними грішми, автомобілем та ударами ножа від «доброзичливця». Дивом потерпілому вдалося вирватися із машини. Йому вистачило сил дістатися траси, де його життя фактично врятували водії, які, як буває в таких випадках, не проїхали повз постраждалого, а зупинилися, одразу ж викликавши швидку. Відтак чоловікові була надана вчасно медична допомога.
— У результаті спланованих оперативно-розшукових заходів особу, яка вчинила цей зухвалий напад, встановили і доправили в ІТТ. Підозрюваного було затримано у Київській області, де він переховувався у свого знайомого, з яким відбував раніше покарання, — зазначив Віталій Дмищук. — Проти нього порушена кримінальна справ за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України (Розбій).
А за плечима у затриманого мешканця Башарівки Радивилівського району, ніде непрацюючого, 39-річного Віктора — чотири судимості за крадіжки та пограбування. На волю черговий раз зловмисник вийшов у 2006 році і тепер його позбавлять її знову мінімум на вісім, а то й на п’ятнадцять років.
Потерпілий нині знаходиться у лікарні, а сума збитків та вкрадених у нього грошей встановлюється — частину з них наразі вдалося повернути.
До того ж, як повідомив заступник начальника управління карного розшуку УМВС України в Рівненській області, підозрюваних у розбійному нападі на продуктовий магазин у Рівному, який вчинили двоє невідомих осіб у масках, застосувавши пістолет із гумовими кулями, поки не знайшли. На сьогодні тривають оперативно-розшукові заходи, встановлені підозрювані особи і проводиться перевірка щодо причетності їх у вчиненні злочину, який найближчим часом буде розкритий.

Світлана КАРАЧУН, ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору