Рівне:

Створення та просування сайтів

Золотий ключик до українського дому

Актуально 07-чер, 2007, 18:489 prov 1 265
Екс-міністр закордонних справ Борис Тарасюк згадав про кінець 80-х та початок 90-х років, коли НРУ був епіцентром демократичного руху в Україні. Адже саме демократичні сили в той час відстоювали відродження української мови і культури, наголошували на екологічних проблемах і підтримували демократію політичної, економічної і суспільної систем. Мабуть, усі пам’ятають живий ланцюг, організований Рухом у день відзначення роковин Злуки УНР і ЗУНР – 21 січня 1990 року. У цій маніфестації, що простяглася від Львова до Києва, брали участь близько 800 тисяч чоловік.

Лідер УНП Юрій Костенко наголосив, що нині в Україні не вистачає лише одного – української влади. А секрет золотого ключика до українського дому криється саме в тому, що сьогоднішні народні обранці не ухвалюють закони, які будуть корисними для українців та України.

— Саме цим Україна принципово відрізняється від інших європейських держав. У 1990 році провідні європейські економісти зробили потужний аналіз перспектив розвитку республік СРСР і на перше місце вивели Україну. Прибалтійські країни були десь передостанніми. Але тут прийшли до влади праві політичні сили, патріоти, які за досить короткий час вивели свої країни на перші місця серед пострадянських країн. І тепер люди в цих країнах отримують по 300 доларів пенсії та більше 1000 — зарплатні. У цьому суть національної політики і національної влади. А щоб проводити українську національну політику сьогодні, потрібно, щоб у Верховній Раді було 226 патріотично налаштованих депутатів. І тоді такий парламент зможе працювати на наповнення української кишені, а не, скажімо, російської. Тоді можна проголосувати за низку законів, які будуть наповнювати бюджет України, а не сусідніх держав. А саме, 132 мільярди доларів наших заощаджень до цього часу працюють на розвиток економіки Росії, а потрібно прийняти лише один-єдиний закон про визнання цих заощаджень державним боргом Росії перед Україною. І тоді ми змогли б декілька років не платити за дорогий російський газ взагалі, оскільки Росія змушена буде віддавати свої борги Україні.

Потрібно також ухвалити декілька рішень на рівні уряду про вартість оренди Чорноморського флоту. Сьогодні Україна отримує за цю оренду 97 млн. доларів на рік, коли середньоєвропейська вартість аналогічних баз у Європі від 3 до 4 мільярдів доларів. Якщо Росія бере з України за світовими цінами за газ і нафту, тоді й сама повинна платити за світовими цінами чи, принаймні, європейськими за транспортування, його транзит Україною.

Про це вів мову і заступник голови УРП «Собор», народний депутат України Микола Яковина. Наголосивши, що спочатку треба спрямувати всі можливі потоки в український бюджет, а далі вести мову про підвищення пенсій та зарплат.

Присутні на зустрічі у Сарненському районному будинку культури закликали лідерів до об’єднання блоку з демократичними партіями та блоками. На це гості відповіли, що ідея блоку «Рух — Українська правиця» вже давно дискутується в середовищі правих партій. Ця ідея, мабуть, сьогодні є найбільш актуальною, тому що процеси, які відбулися сьогодні в державі, через більшість непатріотів привели до кризи і на межу громадянського конфлікту. Тому лідери цих партій сьогодні готові до об’єднання з метою винайти з більшістю формулу, яка б рухала Україну вперед.

Світлана КОТОК

Сарни
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору