Рівне:

Створення та просування сайтів

Україні — Українську владу

Актуально 07-чер, 2007, 18:489 prov 1 425
Відтоді “Рух — Українська правиця” почав свій передвиборчий тур, і у суботу, 2 червня, лідери блоку прибули з візитом на Рівненщину. Політики мали на меті донести до мешканців нашого краю позицію правих сил щодо проведення в Україні дострокових парламентських виборів та своє бачення формату, в якому мають іти на вибори демократичні сили. І на сьогодні, як запевнили лідери „Правиці”, формат блоку не є остаточним, це лише початок формування об’єднання, у якому є місце іншим правим партіям, патріотичним громадським організаціям. Зокрема, за словами лідера НРУ Бориса Тарасюка, „Правиця” звернулася з офіційним листом до лідерів „Нашої України” та БЮТ і на сьогодні ведуться переговори з „Нашою Україною”, поміж тим, до спільного рішення іще не дійшли, оскільки існують різного роду розбіжності. Зокрема, це стосується формату об’єднання та квот у майбутньому виборчому списку.

Втім, якщо для збереження демократичного розвитку України необхідне буде об’єднання всіх демократичних сил, вони мають це зробити, оскільки, як наголосив голова УНП Юрій Костенко, „ми сьогодні маємо керуватися не лише своїми вузькопартійними інтересами, а й реагувати на те, що відбувається навколо”. А в державі, за його словами, нині точиться боротьба між українськими та антиукраїнськими силами. І для того, щоб змінилася така ситуація в країні, до влади мають прийти праві. Саме вони, українські патріоти, за словами лідера УНП, створювали незалежну Україну, добилися, щоб у неї були Конституція і Президент, і саме вони зараз можуть вивести державу з економічної кризи і дати кожному громадянину відчути себе господарем на власній землі.

– Ми йдемо на вибори не для того, щоб отримувати посади, а щоб забезпечити, зберегти національні інтереси України. Хочемо, аби кожен українець відчув турботу про себе, тому виступаємо за підвищення заробітних плат не лише для урядовців та державних діячів, а за те, аби кожен громадянин жив краще, – зокрема, наголосив Борис Тарасюк.

Щодо проведення дострокових парламентських виборів, лідери „Руху — Української правиці” зовсім не певні у тому, що 30 вересня – це остаточна дата. Адже, за їхніми словами, з огляду на те, скільки часу у нас формувалася коаліція, сьогодні можна очікувати будь-чого.

– Прогнозувати можна лише те, що піддається прогнозам, – сказав із цього приводу лідер НРУ.

Разом із тим, вселяє надію той меморандум, який підписали три керівники держави – Президент, прем’єр-міністр та Голова Верховної Ради. Він, як сподіваються очільники „Правиці”, вестиме до конструктиву та подолання політичної кризи в Україні.

Марина ДАНИЛЮК

Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору