Рівне:

Створення та просування сайтів

Узбеки облюбували Рокитнівщину… нелегально

Рівненська область 29-лис, 2010, 09:219 Lobanovskiy 976
Питання нелегальної міграції залишається одним з нагальних і злободенних не тільки для міліцейського відомства, а й для інших інстанцій, адже щороку через наші кордони проникає велика кількість іноземців.
Як повідомив начальник СГІРФО Рокитнівського РВ УМВС України в Рівненській області Анатолій Бондарчук, на території Рокитнівського району, а саме в селі Сновидовичі працівники міліції виявили сім’ю з Узбекистана, яка перетнула кордон України нелегально:
— Оскільки Україна підписала та ратифікувала угоду з Євросоюзом про реадмісію, ми повинні утримувати «гостей» у належних умовах, тому сім’ю узбеків розмістили у пункті тимчасового перебування іноземців, які перебувають в Україні незаконно, що в селі Журавичі Волинської області. Тимчасових жителів забезпечують триразовим харчуванням відповідно до релігійних вірувань. Хоч територія пункту закрита, затримані можуть вільно нею переміщатися, проводити час на спортивному майданчику чи у спеціально відведених кімнатах.
Втім найбільша проблема — процес повернення нелегалів додому, який часто затягується через відсутність в осіб документів та інших життєвих негараздів. Є випадки, коли люди потребують елементарного — даху над головою.
Після винесення постанови Рівненським окружним адміністративним судом сім’ю узбеків, які проживали на Рокитнівщині, видворили за межі України в примусовому порядку. Та всього цього могло не статися, якби вони перетнули кордон легально та вчасно звернулися в СГІРФО Рокитнівського РВ УМВС з метою продовження терміну перебування в Україні.

Тетяна ЧУБИК, помічник начальника Рокитнівського РВ УМВС України в Рівненській області по взаємодії з громадськістю та ЗМІ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору