Рівне:

Створення та просування сайтів

Закарпатський державний університет відзначив свої 15 іменини

Закарпатська область 29-лис, 2010, 09:319 Lobanovskiy 761
У п’ятницю, 26 листопада 2010 року у Закарпатському облмуздрамтеатрі відбулися урочистості, присвячені 15-річчю Закарпатського державного університету.
Участь у святі взяли голова облради Іван Балога, голова ОДА Олександр Ледида, Ужгородський міський голова Віктор Погорєлов, численні науковці, студентство, громадськість краю та інші.
Урочисте дійство розпочалося гімном студентів «Гаудеамус» та Державним Гімном України у виконанні випускників ЗакДУ.
Відтак з вітальним словом до присутніх звернувся ректор цього навчального закладу Федір Ващук. Він, зокрема наголосив, що саме 15 років тому у 1995 році його пропозицію щодо створення нового вищого навчального закладу в Ужгороді підтримали тодішнє керівництво облради та облдержадміністрації, Ужгородський міський голова, міське управління освіти. Того року розпочали навчання 40 десятикласників новоствореної природничо-гуманітарної школи-коледжу. Відбувалося все це в непростий період реформування освітньої галузі в країні. На всіх етапах були свої труднощі, випробовування, злети і невдачі. Однак, вже через рік було засновано Ужгородський інститут інформатики, економіки і права, який стрімко розвивався, з’являлися нові спеціальності. Згодом, трохи пізніше, інститут отримав статус державного університету.
За короткий час університет здобув широке визнання не тільки в нашому краї, але і далеко за його межами, навіть за рубежем.
Нині тут функціонують 5 факультетів, де навчається 3742 студенти, для професійного і персонального розвитку яких трудиться 231 науково-педагогічний працівник, серед яких 162 - з науковими званнями та вченими ступенями.
У послужному списку навчального закладу - низка відзнак державного та міжнародного рівнів, серед яких - бронзова і срібна медалі. До них цьогоріч додалась ще золота медаль у номінації «Міжнародне співробітництво в галузі освіти і науки» на Міжнародній виставці «Освіта та кар’єра – Абітурієнт 2010» (у м . Київ).
У своєму вітальному слові голова ОДА Олександр Ледида побажав винуватцям торжества продовжувати свій розвиток у такому ж темпі та не зупинятися на досягнутому. Вітаючи іменинників зі святом, голова облради Іван Балога найперше висловив слова подяки і шани тим, хто стояв у витоків створення вузу. Тим, хто з дня у день своєю послідовною працею творив навчальний заклад, ведучи його до вершин успіху і слави.
15-річчя створення університету це, по-суті, - невеликий проміжок часу для становлення вузу, який у стінах закладу та за його межами фахівці часто називають добрим досвідом, що вартує наслідування. Адже за плечима - складний шлях різних експертних оцінок, здобуття уваги, а відтак і поваги та визнання, як з боку галузевого Міністерства, влади, так і жителів Закарпаття. – Обласна рада й надалі докладатиме максимум зусиль, щоб заклад не збавляв темпів у своєму розвитку, - наголосив Іван Іванович.
Відтак, побажавши всім здоров’я, творчої наснаги, оптимізму, щедрої удачі та Божого благословення керівник облради виконав приємну місію, вручивши групі працівників ЗакДУ почесні відзнаки облради за вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів, упровадження сучасних методів навчання і виховання молоді, плідну науково-педагогічну діяльність, високу професійну майстерність. А саме: Почесну грамоту - кандидату фізико-математичних наук, професору кафедри програмного забезпечення автоматизованих систем та фізико-математичних дисциплін Олександру Лаверу, начальнику відділу інформаційно-організаційного забезпечення Катерині Мовчан, головному бухгалтеру Наталії Онопко, начальнику студентського відділу Олені Попадич.
Наразі Подякою облради вшановано викладача гуманітарного коледжу Ірину Поп та старшого викладача кафедри програмного забезпечення автоматизованих систем та фізико-математичних дисциплін Наталію Шумило.
Такою ж нагородою відзначено колектив навчально-наукового Інституту євроінтеграційних досліджень ЗакДУ, яку було вручено його директору Івану Артьомову.
На завершення Іван Балога вручив Федору Ващуку цінний подарунок – ікону Божої матері.

Надія Сарана, Закарпатська обласна рада.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору