Рівне:

Створення та просування сайтів

Понад двісті літрів закваски вилучили костопільські міліціонери

Рівненська область 29-лис, 2010, 09:359 Lobanovskiy 985
Самогоноваріння та торгівля алкогольними напоями домашнього виробництва набуває неабияких масштабів, особливо – в сільській місцевості. Без пляшки, як то кажуть, ні врожай зібрати, ні город виорати. Тільки от оковита стає причиною багатьох життєвих негараздів та подекуди призводить до трагічних наслідків.
Протидіяти самогоноварінню, а також виявляти осіб, що зловживають спиртними напоями і ведуть антигромадський спосіб життя — ця нелегка місія лягає на плечі дільничних інспекторів міліції. Саме вони у межах своїх повноважень забезпечують організацію профілактичної роботи з особами, що перебувають на профілактичних обліках, співпрацюючи у подоланні вищевказаної проблеми разом із населенням, громадськими формуваннями з охорони громадського порядку та громадськими помічниками дільничних інспекторів міліції в сільській місцевості.
Працівники сектора дільничних інспекторів міліції Костопільського райвідділу з початку року вилучили три літри самогону та 224 літрів закваски. До адміністративної відповідальності за незаконне виготовлення, зберігання та розповсюдження самогону міліціонери притягнули 59 жителів району .
Однак відповідальність за такі дії у вигляді накладення штрафу не можна порівнювати із масштабами розвитку та поширення алкоголізму і проблему цю лише боротьбою із самогоноварінням, звичайно ж, не подолати. Тут необхідно змінювати державну політику щодо пропаганди здорового способу життя, обмеження реклами алкогольних та тютюнових виробів, внесення відповідних коректив до нормативно-правової бази держави.
Кажуть, що злочини вчиняє горілка. Проте відповідати за них доводиться
людині, яка зловживає алкоголем. Отже варто не забувати і про це, піднімаючи
чергову чарку за чиєсь здоров'я.

Вікторія КОРНЮША, помічник начальника Костопільського РВ УМВС України в Рівненській області по взаємодії з громадськістю та ЗМІ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору