Рівне:

Створення та просування сайтів

В обласній раді на Рівненщині працюватиме новий відділ

Рівненська область 06-гру, 2010, 09:019 Lobanovskiy 882
У виконавчому апараті Рівненської обласної ради, відповідно до рішення № 10 від 24 листопада 2010 року «Про виконавчий апарат Рівненської обласної ради шостого скликання» з’явився новий підрозділ - відділ координації та взаємодії з органами місцевого самоврядування. Про специфіку роботи відділу розповів заступник голови обласної ради Олександр Чуприна учасникам семінару «Організація роботи керівника територіальної громади». Адже саме Олександр Чуприна координуватиме роботу нового відділу.
Про це Провінційці повідомили у Рівненській обласній раді.

Семінар організований для сільських, селищних, міських голів (міст районного значення), які обрані вперше. Відтак, переконаний Олександр Чуприна, їхнє знайомство дуже своєчасне. За словами заступника голови, новий відділ створений передусім для того, щоб допомогти в роботі органам місцевого самоврядування первинного рівня, починаючи від юридичних консультацій щодо змін в законодавстві, і завершуючи організаційною підтримкою у створенні, скажімо, сільськогосподарських багатофункціональних кооперативів. «Ми хочемо, з одного боку, наблизити владу до громади, показати людям напрямки, за якими потрібно рухатися, щоб вирішити конкретну проблему конкретного села чи селища, а з іншого боку - маємо чіткий намір підняти авторитет сільського голови та виконавчого апарату сільської чи селищної ради. Ми будемо допомагати головам відстоювати інтереси їхніх громад і перед владою, і перед бізнесом», - наголосив Олександр Чуприна.
Він також зауважив, що 80 % валового продукту області забезпечують дрібні селянські господарства, і лише 20 % - великі підприємства. Тому, переконаний заступник голови обласної ради, влада повинна всіляко підтримувати селян. Олександр Чуприна вкотре озвучив наміри сприяти створенню багатофункціональних сільськогосподарських кооперативів, що в перспективі вирішить проблему обробітку паїв, заготівлі молока, м’яса, цукрових буряків, і що головне - за прийнятною для селян ціною. Власне, організація заготівлі цукрових буряків нового врожаю – це одне з питань, якими опікуватиметься новостворений відділ уже найближчим часом, запевнив голів сільрад Олександр Чуприна.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору