Рівне:

Створення та просування сайтів

Закарпатська міліція затримала підлітків, які обкрадали церкви

Закарпатська область 06-гру, 2010, 11:099 Lobanovskiy 818
Коли до чергової частини Мукачівського міського відділу міліції надійшло повідомлення про крадіжку із Божого храму на території міста, а це вже була п’ята заява упродовж короткого проміжку часу, навіть досвідчені правоохоронці здивувалися такому небаченому богохульству. Вистежувати зловмисників довелося співробітникам карного розшуку недовго. Через кілька днів у поле зору міліціонерів потрапили два 15-річні школярі та один 18-річний. Хлопці мешкають неподалік саме тих церков, які були обкрадені.
Як з’ясувалося пізніше, ідея «обчистити» Божий храм спершу з’явилася чисто випадково в одного з групи юнаків - це були звичайні дитячі пустощі. А далі така «гра» їм просто сподобалася. Перша церква, в яку вони проникнули через розбиту віконну шибку, був собор в мікрорайоні Росвигово. До речі, зловмисники «працювали» тут у рукавичках. З Божого храму крадії поцупили вироби зі срібла (персні, підвіски, ланцюжки) і скриньки з пожертвуваннями. Той факт, що працівникам міліції не відразу вдалося «вирахувати» злодіїв, підштовхнув їх до скоєння нової аналогічної крадіжки. Наступного разу зловмисники проникнули у собор Різдва Божої Матері, обікравши її двічі. Тут вони предметом своїх злочинних посягань обрали іконні лавки, звідки винесли срібло та пожертви прихожан.
Смак «легких» грошей не давав спокою нехристам і вабив їх чинити зло далі. Але цього разу юнаки вирішили завітати уже в храм науки. Зокрема, «обчистили» власну школу. Зі свого навчального закладу вони винесли ноутбук і невеличку веб-камеру для спілкування через Skype.
Окрім цього, у хлопців, а їх, за словами слідчого Мукачівського міськвідділу міліції Василя Даліди, було у злочинній групі до п’яти осіб, вилучили й інші речові докази. Саме ці речі й зникли з храму поблизу Червоної гори при виїзді з м.Мукачева.
На запитання, навіщо їм знадобилися церковні гроші, хлопці лише знизували плечима. Розказали, що ці кошти потратили на таксі, пиво, цигарки і солодощі. А до срібла ще справа не дійшла, його переховували вдома.
Наразі за всіма фактами порушено кримінальну справу.


Наталія Машіко, ВЗГ Мукачівського МВ УМВС України в Закарпатській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору