Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівному пограбували відділення "Ощадбанку"

Рівненська область 06-гру, 2010, 11:119 Lobanovskiy 1 423
Розбите скло біля каси, перелякані обличчя банківських працівників — таку картину застала слідчо-оперативна група, яка негайно прибула на місце події після повідомлення про розбійний напад. Сталося це у Рівному 2 грудня о 17 годині у відділенні «Ощадбанку», що у мікрорайоні «Ювілейний». На щастя, ніхто не постраждав, але зловмисникам вдалося винести вісім тисяч гривень та 200 євро.

У приміщенні відділення на момент, коли туди увірвалися злочинці, перебували двоє дівчат-касирів, охоронець та відвідувач.
— Двоє невідомих у масках, погрожуючи пістолетом, зовні схожим на пристрій для відстрілу гумовими кулями, що підтверджують опитані працівники банку та відео, розбили скло біля каси та заволоділи виручкою у сумі вісім тисяч гривень та двісті євро, — повідомив на брифінгу заступник начальника управління карного розшуку УМВС України в Рівненській області Віталій Дмищук. — На місці події злочинці залишили дві маски, призначена експертиза. Опитавши громадян, працівники карного розшуку встановили подальший їхній шлях. Вони побігли в напрямку зупинки маршрутки за номером 45. Імовірно, що їх там чекав автомобіль, а відтак зловмисники мали ще одного спільника-водія. На сьогодні відібрані детальні пояснення в усіх, хто знаходився у банку. Серед них був і сімнадцятирічний хлопець, який прийшов здійснити оплату. Саме він стояв навпроти каси, коли нагрянули двоє невідомих та силоміць його відпихнули. Хлопець стрімголов кинувся на вулицю, де почав кликати на допомогу та кричати, що скоюється пограбування.
Пізніше він дав детальні пояснення, описавши нападників, що допомогло встановити дрібні деталі.
Працівники міліції отримали від рівненської філії «Ощадбанку» відео, яке зараз аналізується (у відділенні здійснювався відеонагляд). Зокрема порівнюється зовнішність і прикмети тих зловмисників, які вчинили нещодавно розбій у Рівному та с.Пляшева Радивилівського району.
— Стверджувати точно ми не можемо, що це одні і ті ж, але схожість є – і риси нападників, і сам характер скоєння злочину, — зазначив Віталій Дмищук. — Натомість дівчата-касири банку хоч і пережили справжній шок, але встигли скористатися тривожною кнопкою виклику. Поволі складаючи гроші, вони відтягували час. Тому злочинцям вдалося забрати лише менше половини суми, яка була у касі.
Враховуючи фактор несподіванки з боку нападників, охоронець, який працював у відділенні, не зміг їх затримати. Хоча, за словами заступника начальника управління карного розшуку УМВС України в Рівненській області, працівники міліції розробили спеціальну інструкцію для банків, аби зорієнтуватися у подібних випадках та в подальшому не допускати протиправних посягань.
Наразі тривають оперативно-розшукові заходи щодо встановлення осіб злочинців і, як запевнив Віталій Дмищук, злочин стовідсотково буде розкритий.

Світлана КАРАЧУН, ВЗГ УМВС України в Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору