Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині побільшало шкільних музеїв

Рівненська область 23-гру, 2010, 10:169 Lobanovskiy 1 165
Робота зі створення музеїв у закладах освіти краю цьогоріч пожвавилася. На сьогодні в області їх налічується вже 179. Мережу шкільних музеїв розвивають у рамках програми, яку затвердив голова облдержадміністрації. Її результатами можна пишатися, переконують учасники колегії управління освіти і науки облдержадміністрації.
Так, у фондах музею історії Рівненської української гімназії зберігаються особисті речі колишніх учнів та вчителів, їхні листи та спогади, колекція картин художника Георгія Косміаді. Ці експонати демонстрували не лише на місцевих митецьких заходах, а й на виставці в Одесі. На Рівненщині при школах також діють так звані живі музеї, або ж музеї-студії. Їхню базу використовують гурти та ентузіасти, які займаються етнографічними дослідженнями. Натомість у ролі екскурсоводів тут виступають учні, які набувають перших професійних навиків.
Загалом нині вже 36 музеїв при навчальних закладах області мають статус зразкових (а це на 14 більше, ніж торік), і 22 – народних. Зважаючи на такі результати роботи, саме на Рівненщині провели всеукраїнський семінар на тему розвитку мережі шкільних музеїв.

Про це Провінційці повідомили Рівненській обласній державній адміністрації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору