Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині затримали крадіїв картин із Млинівської художньої школи

Рівненська область 27-січ, 2011, 16:159 prov 1 005
«Мистецтво — безцінне», — часто люблять повторювати шанувальники естетично-художнього таланту того чи іншого умільця. Утім вартість його, як доводить практика, вимірюється грошовими одиницями й іноді сягає неабиякої суми. Серія крадіжок витворів мистецтва сталася торік на Хмельниччині, Волині та Рівненщині. У нашій області зловмисники облюбували вісім картин у Млинівській художній школі, розбивши вікно, вони без перешкод проникли у приміщення. Чотирьох поціновувачів цих картин нещодавно затримали правоохоронці. Щоправда, на території Хмельницької області.
— У результаті оперативно-розшукових заходів були встановлені особи, що підозрюються у скоєнні злочину. Наразі ми маємо повну доказову базу, що група причетна до десяти подібних крадіжок із вказаних об’єктів на території не тільки нашої області, а й Волинської та Хмельницької, — повідомив перший заступник начальника УМВС в Рівненській області Микола Хватаймуха. —Між іншим, чомусь цю групу цікавили витвори мистецтва саме часів Радянського Союзу.
На Рівненщині  затримали крадіїв картин із Млинівської художньої школи

Усі зловмисники з Хмельницької області — віком від 35 до 45 років. Правоохоронці здійснили 15 обшуків, під час яких і виявили викрадене майно. Оригінальністю злочинці не вирізнялися і тримали картини за місцем проживання, у власних гаражах і підвалах. Тому про збереженість їх у належному стані вони не дбали.
За попередніми даними орієнтовна вартість кожної картини, викраденої із художньої школи, становить від трьох до п’яти тисяч гривень. Над встановленням остаточної їх ціни нині працюють експерти. А ось належність одного із витворів мистецтва пензлю всесвітньовідомого художника Миколі Глущенку не підтвердилася. Прізвища митця та автора однієї із викрадених картин просто співпали.
Варто зауважити, що крадії були ласі й на інше чуже майно. Із закладів, які вони «облюбовували», виносили і телефони, і оргтехніку.
Нині слідство триває, а «шанувальникам» мистецтва «світить» до семи років позбавлення волі.

Вікторія АНТОНОВА, ВЗГ УМВС України в Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору