Рівне:

Створення та просування сайтів

Йому справді місце біля туалету

Головна 29-січ, 2011, 19:249 Lobanovskiy 2 278
В Дубні до 1 квітня мають спорудити пам’ятник жабі. Його виготовлять зі сплаву керамічного матеріалу та пластика, а розмістять, - біля нового громадського туалету. Уже й постамент під фігуру квакухи встановили. Обійдеться задумка в 22 тисячі гривень. Скульптуру взявся виготовити рівненський митець Володимир Шолудько.

Екс-мер Леонід Дудко повідомив одному з вітчизняних видань, що дозвіл на встановлення пам’ятника й місце для нього було погоджено в міськраді ще під час його роботи. Що ж, різну пам’ять про себе залишають після завершення каденції народні обранці. Один звів величний храм, інший - газифікував чимало садиб земляків, ще третій - посприяв, аби проклали дорогу з твердим покриттям до більшості сіл. Ну, а п.Леоніду, напевно, не давало спокою те, що в місті Гола Пристань (Херсонщина) відгрохали пам’ятник жабі – «символ жадібності й заздрості».
Останнім часом спостерігаємо якусь сверблячку на встановлення незвичних пам’ятників. Ставлення до них – двояке. Можна зрозуміти, приміром, мешканців Ніжина, що на Чернігівщині, які увіковічили оригінальний сорт огірків, що полюбляли Катерина ІІ, члени кремлівського політбюро, земляки у багатьох країнах Європи. Для такого пошанування не гріх було закупити в Італії спеціальну кам’яну брилу вагою 50 кілограм. Виправданим є і пам’ятник знаменитому портфелю Михайла Жванецького, встановлений в Одесі на честь славетного земляка-сатирика, на бульварі, що носить його ім’я. У Полтаві теж не забули про символ краю - галушку: в композицію входить величенька ложка, в якій залюбки фотографуються туристи. А сусіди у Луцьку порахували, що пам’ятник свині найкраще символізує наше рідненьке українське сальце.
Але є й інша сторона медалі. Скажіть, яке має відношення до Києва «Ніс Миколи Гоголя», встановлений на Андріївському узвозі (до речі, його брат-близнюк красується на Невському проспекті у Санкт-Петербурзі)? У черкаському парку побачите монумент русалці, а в Кременчуці – яйцю(?!).
У Ставропольському краї пошанували клізму, а в Черкасах – самогонку. Щодо останнього об’єкту, то за спиною вусатого українця булькає справжній апарат, з якого капає міцнющий коньяк марки «Сам жене». Продегустувати напій може кожен бажаючий. А що ви скажете про іспанців, які відкрили монумент пенісу?
Та повернімося до намірів у Дубні. Здається, депутати вірно визначили місце символу жадібності й заздрості (такий напис буде під фігурою жаби). А ось пересічні мешканці древнього міста вважають, що кошти могли б піти на більш нагальні справи. І нагадують: через дорогу від «жаби» в скверику обріс мохом камінь, повідомляючи, ніби там спорудять пам’ятник борцям за свободу й незалежність України. То, може, краще зрушити з мертвої точки справу з пошануванням земляків, які полягли в боротьбі за визволення ріднокраю?

Валентин СУМЕНКО,
Дубно.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору