Рівне:

Створення та просування сайтів

Протидіють незаконному гральному бізнесу

Актуально 29-січ, 2011, 19:409 Lobanovskiy 1 112
Органи прокуратури Рівненської області продовжують проводити перевірки додержання вимог законодавства у сфері грального бізнесу.

Зокрема, прокурор Рівненського району в ході проведеної спільно з працівниками міліції перевірки виявив, що в приміщенні одного із центрів розваг у смт.Клевань, в порушення вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні», здійснювалася діяльність з організації та надання послуг грального бізнесу на ігрових автоматах. За цим фактом прокурор району порушив кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.203 КК України (зайняття забороненими видами господарської діяльності). Справу для провадження досудового слідства скеровано в Рівненський РВ УМВС України в області.
Згодом відповість перед законом мешканець Корецького району, який використовував для проведення азартних ігор без відома власника 7 гральних автоматів, що їх отримав у своє відання під охорону. Кримінальну справу за його обвинуваченням у зайнятті забороненим видом діяльності прокурор району скерував для розгляду до суду.
Крім того, міськрайпрокурори в ході проведених перевірок виявили непоодинокі порушення дозвільного законодавства.
Так, прокурор Сарненського району встановив, що на території Клесівської селищної ради функціонує комп’ютерний клуб, власник якого, в порушення ст.30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», не отримав дозвіл та не погодив режим роботи закладу із органом місцевого самоврядування. З метою усунення вказаного порушення прокурор вніс припис керівнику закладу, який перебуває на розгляді.
У ході проведення перевірок прокурори також реагували на порушення санітарного законодавства, законів про працю, пожежну безпеку.
Всього, у минулому та з початку цього року правоохоронцями Рівненщини припинено незаконну діяльність 10 гральних закладів, вилучено 79 гральних автоматів. Органи прокуратури області порушили 5 кримінальних справ за фактами зайняття господарською діяльністю, щодо якої є спеціальна заборона, встановлена законом, винесли 47 постанов про порушення адміністративних проваджень, внесли 7 подань та 14 приписів з вимогою усунути порушення у сфері грального бізнесу, за документами реагування вже притягнуто до відповідальності 4 особи.
Перевірки з указаних питань тривають.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору