Рівне:

Створення та просування сайтів

Уряд не чіпатиме спрощенців до літа

Україна 29-січ, 2011, 19:429 Lobanovskiy 929
За словами прес-секретаря прем’єра Віталія Лук’яненка, “завдання президента буде виконано в строк”, пише газета “Сегодня”.
Як повідомило джерело в уряді, поки йде напрацювання пропозицій, в основному, вони стосуються розділу, присвяченого оподаткуванню малого бізнесу - тих, хто платить єдиний податок.
Нагадаємо: після масових протестів підприємців податки для них залишили колишніми.
Також, швидше за все, зміни в ПК легалізують гральний бізнес, змусивши його платити великі податки, в тому числі і за ліцензію - до 5 млн. доларів.
“Бізнес дуже насторожений, підприємці бояться, що їх переведуть на загальну систему оподаткування, а вона набагато складніша, значить, доведеться наймати бухгалтера, це зайві витрати, тому вони і закриваються. За нашими підрахунками, з грудня здали свідоцтва суб’єкта підприємницької діяльності, близько 20%, це приблизно півмільйона людей”, - говорить нардеп НУНС Ксенія Ляпіна.
До того ж багато хто не хоче платити нововведених єдиний соцвнесок, що дорівнює 36-46% від мінімальної зарплати, в залежності від небезпеки бізнесу - 339-433 гривень, було максимум 114 гривень.
Нардеп Ірина Горіна від ПР стверджує, що масова втеча спрощенців у тінь через те, що їх нібито обкладуть податками, - не більш ніж чутки.
Самі підприємці кажуть, що бізнес дійсно йде зараз туго, але не тому, що тиснуть податками, а через відсутність покупців.
“У людей немає грошей, тому беруть, в основному, продукти і то по мінімуму. Ось вони-то і закриваються”, - розповів підприємець з ринку “Оболонь” у Києві Олена Сергіївна.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору