Рівне:

Створення та просування сайтів

Перша зональна нарада з сільськими та селищними головами відбулася у Рівному

Рівненська область 02-лют, 2011, 15:439 prov 817
Перша зональна нарада з сільськими та селищними головами відбулася 1 лютого на базі Рівненської районної ради. Організований обласною радою захід був проведений для керівників органів місцевого самоврядування шести районів: Гощанського, Здолбунівського, Корецького, Костопільського, Острозьького та Рівненського. Тематичне наповнення наради об’єднала її головна тема – «Шляхи вдосконалення роботи органів місцевого самоврядування». Мета заходу – ознайомити голів сільрад, передусім, вперше обраних, з ключовими аспектами їхньої роботи: бюджетним, земельним, податковим законодавством, у тому числі із законодавчими змінами. А також – зорієнтувати керівників територіальних громад щодо можливостей наповнення місцевих бюджетів.
Головуючий на засіданні перший заступник голови обласної ради Михайло Кривко, відкриваючи нараду наголосив:
– Як ви пам’ятаєте, на форумі місцевого самоврядування, проведеному 7 грудня, були задекларовані головами обласної державної адміністрації і обласної ради принципи, які ми будемо сповідувати впродовж всього періоду нашого скликання. Ми говорили про те, що органи місцевого самоврядування, в першу чергу, голови як лідери громад повинні чітко знати, чого хочуть громади, куди збираються йти і як досягти поставленої мети. Ми обіцяли, що обов’язково будемо сприяти всім вашим хорошим починанням. Наголошую – сприяти, працювати будемо спільно: державна виконавча влада і органи місцевого самоврядування – обласна, районні ради, районні державні адміністрації – одним словом, всі ті кого в народі сьогодні називають просто – „влада”.
Але є не менш важливий аспект – ви повинні зрозуміти, що першоосновою нашої спільної праці у розвитку громад, вирішенні наболілих питань є ваша активна позиція. Саме ви повинні стати рушійною силою. Не потрібно жити за принципом: якщо громада обрала, то можу спокійно сидіти і чекати, як наверху вирішуватимуть місцеву проблему.
Також акцентую на тому, що спеціально створено в обласній раді відділ з координації взаємодії органів місцевого самоврядування та розвитку громад. Є заступник голови Олександр Чуприна, який відповідає за цю ділянку роботи – саме з його ініціативи проводиться нинішня серія нарад. Саме він сьогодні головна людина, яка відповідає за координацію діяльності. Ми запросили депутатів-мажоритарників обласної ради. Це люди, за допомогою яких ви повинні вирішувати, відстоювати свої позиції, але я хочу, щоб для всі тут присутні також працювали в єдиному алгоритмі, знали, що і як відстояти, розуміли єдині правила за якими ми повинні працювати.
І я прошу шановних голів сільських, селищних, районних рад зробити висновок про те, що залучивши стільки фахівців фактично з усіх сфер життєзабезпечення, ми надаємо виключну важливість нашій зустрічі. Ми переконані, що після розмови, яка має відбутись, ви чітко будете знати, якими будуть напрями розвитку громад, куди і як ви будете рухатись далі.
Михайло Кривко познайомив присутніх із запрошеними на нараду, передусім першим заступником голови облдержадміністрації Анатолієм Юхименком.
До конструктивної розмови також були залучені керівники фактично всіх управлінь обдержадміністрації, територіальних підрозділів державних структур. Зокрема. начальник головного фінансового управління Людмила Кушнер, начальник головного управління державного агентства земельних ресурсів України Світлана Богатирчук-Кривко, заступник голови державної податкової адміністрації в Рівненській області Анатолій Клячук. Крім того, про перспективи та можливості співпраці із споживчою кооперацією учасникам наради розповів голова правління обласної спілки споживчих товариств Петро Бараш. Про залучення позабюджетних коштів для розвитку територій – президент Волинського ресурсного центру Василь Кашевський.

Планується, що 4 і 8 лютого такі зональні наради також пройдуть у Сарненському та Дубенському районах
Світлана Стельмащук
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору