Рівне:

Створення та просування сайтів

Через наркотики «достроково» закінчили навчання в одному з професійних училищ троє неповнолітніх мешканців Рівненської області

Рівненська область 04-лют, 2011, 15:139 prov 751
Цікавість — одна із банальних та поширених причин, що призводить до вживання наркотиків неповнолітніми. У підлітків виникає бажання спробувати те, про що розповідають друзі, які вже мали досвід вживання заборонених речовин. Утім подібна агітація однолітків має плачевні наслідки.
«Достроково» закінчили навчання в одному з професійних училищ троє неповнолітніх мешканців Рівненської області. Працівники Демидівського РВ УМВС нещодавно порушили кримінальну справу за злочини, пов’язані з наркотиками відносно 16-річного Івана, жителя с. Підлужжя Дубенського району. В ході розслідування встановлено, що підліток не лише сам зберігав та вживав наркотики (марихуану), а й «долучив» до цього ще двох неповнолітніх – 15-річного Степана, жителя с. Підлозці Млинівського району та 17-річного Михайла, жителя м. Дубно.
За фактом схиляння неповнолітніх до вживання наркотичних речовин порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 315 Кримінального кодексу України. За вчинення зазначеного злочину неповнолітньому Івану загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років. Натомість 15-річний Степан та 17-річний Михайло тепер перебуватимуть під наглядом правоохоронців — їх взяла на облік служба кримінальної міліції у справах дітей. До того ж усіх трьох виключили з училища.
Варто зауважити, що поширення наркоманії в підлітковому середовищі тісно пов’язано з організацією побуту й індивідуального часу неповнолітніх. Тому контроль необхідний, насамперед, зі сторони батьків, яким свої взаємини з дітьми не варто перетворювати на формальну процедуру виховання. Бо духовний вакуум, що може утворитися, заповнять інші люди й інші захоплення, не завжди безневинні.

Тетяна МАРИНЧУК, старший оперуповноважений ВКМСД УМВС
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору