Рівне:

Створення та просування сайтів

Декларування – 2011

Порадниця 04-лют, 2011, 16:209 Lobanovskiy 1 261
В ДПІ у м.Рівне відбувся черговий сеанс “гарячої лінії”. На запитання платників податків відповідала начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Ірина Матвійчук. Питання у переважній більшості, стосувалися порядку декларування доходів громадян, отриманих в 2010 році та права на отримання податкового кредиту. Пропонуємо вашій увазі відповіді на актуальні запитання.


- Які терміни подання декларації?
- Згідно пп.49.18.4. Податкового кодексу строк подання річної податкової декларації фізичними особами – платниками податку на доходи фізичних осіб установлено до 1 травня року, що настає за звітним.
- Які додаткові документи необхідно надавати у разі подання декларації з метою отримання податкового кредиту?
- Для повного та своєчасного проведення розрахунків сум, що підлягають поверненню з бюджету внаслідок застосування платниками податку права на податковий кредит, а також надання податковими органами послуг платникам податку із заповнення ними декларацій у встановленому порядку необхідно додавати до декларації копії документів, що підтверджують фактично понесені витрати, а саме: фіскальний або товарний чек, касовий ордер, товарну накладну, інші розрахункові документи або договори, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) та визначають суму таких витрат; також радимо додавати копії довідки про ідентифікаційний номер, довідки від працедавця про суми нарахованого загального оподатковуваного доходу протягом 2010 р. у вигляді заробітної плати та суми нарахованого (утриманого) та перерахованого до бюджету податку з цього доходу. Документи, що підтверджують фактично понесені витрати, підлягають зберіганню платником податку протягом строку, достатнього для проведення органом державної податкової служби податкової перевірки щодо нарахування такого податкового кредиту. Для заповнення п. 1.1 декларації необхідно одержати в бухгалтерії підприємства за місцем основної роботи довідку про суму нарахованого доходу та утриманого податку, яку бухгалтерія цього підприємства зобов’язана видати на вимогу працівника. Аналогічна довідка видається на вимогу працівника, який працює у фізичної особи - суб’єкта підприємницької діяльності як за місцем основної роботи.
Громадянам, які протягом 2010 р. змінювали місце основної роботи, потрібно одержати зазначену довідку з усіх підприємств (від фізичних осіб — суб’єктів підприємницької діяльності), де вони працювали протягом 2010 р. як за місцем основної роботи.
-Який термін подання декларації для отримання податкового кредиту за 2010 рік ?
Починаючи з 2011 року , відповідно до норм Податкового кодексу України подання декларації для отримання податкового кредиту повинно бути у термін з 1 січня по 1 травня .
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору