Рівне:

Створення та просування сайтів

У Луцьку пограбували банк

Волинська область 07-лют, 2011, 09:009 prov 1 102
В Україні - епідемія пограбувань банків. Цього разу обібрали відділ комерційної фінустанови в Луцьку. Невідомі в масках вдерлися туди, щойно на вулиці посутеніло. Нейтралізували кастетом охоронця й винесли понад 200 тисяч гривень.

Їх було двоє, в масках із панчіх, а спритністю вирізнялися такою, що позаздрять спортсмени. Банкіри досі шоковані: кажуть, таке враження, що їх грабували Гулівери.
Петро Семенюк, керівник регіонального управління банку:
- Я потім дивився на відео - то бар'єр 1 м 20 см. Вони перескакували, і скакали в дірочку так, ніби переступають 20-ти сантиметровий. Тобто, підготовка йшла нормально, і люди готувалися.
Та перш, ніж стрибати через прилавок, невідомі оглушили охоронця. Він, щоправда, встиг натиснути тривожну кнопку.
Петро Семенюк, керівник регіонального управління банку:
- Застосували силу до охоронця. Кастетом чи іншим тупим предметом вдарили охоронця. Зламали йому ніс, струс мозку. Тоді розбили вікно каси. Одне не встигли розбити, точніше, воно не піддалося, і готівку вкрали і винесли з собою.
У мить нападу у приміщенні було до десятка клієнтів та семеро працівників фінустанови. Пані Ірина саме розмовляла телефоном, коли її увагу привернула підозріла метушня в коридорі. Жінка пригадує: не встигла покласти слухавку - довелося падати на підлогу.
Ірина Місько, касирка:
- Звичайно, перелякалась. Заховалась під стіл. Оглянулась, бачу - хтось стрибнув у касу. Це те, що я побачила. А далі я голову закрила руками.
На тривожний сигнал правоохоронці прибули за 4 хвилини, та було запізно, адже напад тривав кількадесят секунд. Під час пограбування, стверджують свідки, невідомі не перемовилися жодним словом. Як показує камера відео спостереження, миттєво вкинули до сумки 140 тисяч гривень, 8 тисяч американських доларів, 2 тисячі євро і зникли.
Роман Крохмаль, керівник Луцького МВ міліції:
- В спортивній одежі. В одного темно-коричнева куртка, чорні спортивні штани з полосами з боків, спортивне взуття - кросівки з білими полосами і підошвами. Другий був одягнений у синю балонову куртку з двома полосами прокольними вздовж рукавів. В темні спортивні штани без полос. Були одягнені в капюшони, на обличчі - чулки.
Правоохоронці припускають, що нинішнє пограбування на карбі зловмисників не єдине. За схожим сценарієм діяли нападники в Рівному. Там теж узяли кругленьку суму. Банк за інформацію про крадіїв уже призначив винагороду.
Петро Семенюк, керівник регіонального управління банку:
- Якщо буде надана достовірна інформація, яка допоможе виявити злочинців, банк гарантує виплату в розмірі 100 тисяч гривень тому, хто допоможе розкрити цей злочин.

Олександр Стернічук, Інна Суховерхова.
http://ntn.ua/uk/news/robberies/2011/02/04/5332
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору