Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина готова допомогти в закордонному стажуванні закарпатським кардіохірургам

Рівненська область 07-лют, 2011, 09:069 prov 841
Під час відвідин Закарпатської області делегація Рівненщини на чолі із заступником голови облдержадміністрації Світланою Сад вивчила роботу обласного кардіологічного диспансеру. Він є одним із дев’яти аналогічних закладів в Україні. Держава забезпечила кардіологічний диспансер сучасним обладнанням та виділила цьогоріч 5 мільйонів гривень на закупівлю медикаментів. Тож у закладі, розрахованому на 126 ліжок, оперують та лікують хворих безкоштовно.
Водночас спілкування зі світовими фахівцями кардіохірурги Закарпаття на відміну від рівненських колег не мають. Начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віталій Бойко запропонував цьому посприяти. А зокрема, домовитися про розширення співпраці з італійським партнерами, аби в закордонних кардіхірургічних центрах змогли стажуватися не лише рівненські, а й закарпатські фахівці.
Заступник голови облдержадміністрації Світлана Сад пообіцяла посприяти результативним перемовинам із італійцями, адже на її переконання, молоді та ініціативні кардіохірурги Закарпаття прагнуть до самовдосконалення. Відтак, після технічного підсилення відділення серцево-судинної хірургії Рівненської обласної клінічної лікарні вони могли б попрактикувати спільні операції із нашими лікарями.
Фахівці Закарпатського обласного кардіологічного диспансеру подякували за запропоновану можливість запозичувати світовий досвід, натомість пообіцяли поділитися власним із рівненськими колегами.
Нагадаємо: Переймати світовий досвід рівненські медики почали ще в 2008 році. Безкоштовне стажування в провідних італійських клініках вже пройшли кардіологи, неонатологи, неврологи, онкогематологи обласної дитячої лікарні. А в цьому місяці готують до закордонного навчання рівненських медсестер.

Прес-служба РОДА.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору