Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 24-кві, 2008, 09:559 prov 1 667
Не було гідних суперників жіночій команді “Рівненщина-94” у Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі. За тур до завершення змагань наша команда стала найкращою серед 14-річних спортсменок. Вдома підопічні Валерія Жартуна двічі перемогли найближчого переслідувача — об’єднану команду Миргорода та Полтави “Ворскла” — 54:44 (20:22, 13:10, 11:2, 10:10) та 59:28 (14:17, 17:7, 20:6, 8:9). Провівши турнір без поразок (двадцять ігор — двадцять перемог), рівнянки вибороли перше місце. Капітан рівненської команди Тетяна Олексійчук отримала персональну відзнаку від Федерації баскетболу України, як найкращий гравець ВЮБЛ-94.
***
Чергові матчі провів БК ”Сарни” у чемпіонаті України з баскетболу у вищій лізі в боротьбі за 11-18 місця. У черговому турі другого етапу підопічні Олега Краська приймали Сімферопольську команду “Орлан-НАПКС” і розійшлися миром — 107:92 та 59:78. Після чергового туру у групі двовладдя — по 40 очок набрали “Харків-Політех” та дніпропетровський “ДУЕП”. БК “Сарни” посідає чотирнадцяте місце з доробком 36 очок.
***
Рівнянин Сергій Ліщук допоміг свої команді здобути другу перемогу у матчах плей-офф. Вдома маріупольський ”Азовмаш” здолав опір ”Черкаських мавп” — 84:63 і екс-пульсарівець за 17 хвилин набрав сім очок і зробив чотири підбори.
***
Рівненський ”Штурм-МЕГУ” в студентській першості України з футболу програв на виїзді івано-франківському ”Факелу-ІФТУНГ” — 1:2. Підопічні Миколи Філіна поступилися у рівній боротьбі команді, яка повністю складалася з гравців першолігівого клубу ”Прикарпаття”. Попри поразку, рівняни зберігають шанси здобути друге місце, яке гарантує вихід до фінальної частини змагань.

***
У суботу відбувся один матч п’ятого туру фінальної частини першості України з міні-футболу у першій лізі. Лідер, іллічівський “Іллічівець”, вдома здолав харківський “ЗБК-5” — 3:2 і за тур до завершення став переможцем — 21 очко. На шість менше у МФК “Рівне” й одинадцять у харків’ян. Наздогнати лідера підопічним Юрія Баховського не вдасться, так само, як пропустити поперед себе харків’ян.

***
У Феодосії відбулися Всеукраїнські змагання серед дівчат та юнаків з велоспорту-шосе. Успішно виступили вихованки ДЮСШ ”Колос”. Ольга Шекель (учениця ЗОШ-26) була першою в роздільному старті, а учениця цієї ж школи Юлія Гончар (донька уславленого рівненського велогонщика Сергія Гончара) була другою. Інна Бестюк (ЗОШ-16) у груповій гонці була третьою. Вдало виступив Павло Давидюк (ЗОШ-18), він фінішував одинадцятим серед більше ніж ста учасників у груповій гонці. Збірну команду підготував Анатолій Чаюк.
Рівнянин Олександр Шейдик став чемпіоном України на 15 км вгору. Зараз вихованець Анатолія Чаюка виступає за Миколаївську область та Донецький велосипедний клуб.

***
У Рівному пройшов чемпіонат України з пауерліфтингу серед спортсменів-інвалідів з вадами зору. У змаганнях взяли участь 50 спортсменів з 13 областей України. Серед жінок рівнянки Галина Галинська у ваговій категорії до 60 кг, та Ірина Харчук у в.к. до 67,5 кг стали чемпіонками та рекордсменками. Серед чоловіків переможцями стали представник Зорі Володимир Копитюк (в.к. 125+) і сарненчанин Роман Набухотний (в.к. до 75 кг).

***
Відбулися обласні змагання державних службовців з баскетболу. Не зазнавши жодної поразки, перемогу святкували працівники Рівненської облдержадміністрації. На другому місці представники Острозької райдержадміністрації, а на третьому — Рівненської райдержадміністрації.

***
Впродовж двох днів на стадіоні ”Авангард” проходили традиційні міжнародні змагання з легкої атлетики ”Кубок Рівного”. В змаганнях взяли участь 444 спортсмена, які представляли 39 команд. Крім українських учаснисників змагалися легкоатлети Тирасполя та Бреста. Рівняни вибороли нагороди: золото — Олена Колесніченко (400 метрів серед дівчат 1993-94 р.к.), Олександр Журик (100 метрів серед юнаків 1991-92 р.н.), естафетна команда дівчат та юнаків в естафетах 4 по 100 метрів, друге — Юрій Ковальчук (400 метрів), треті — Олександр Савчук (400 метрів) та Надія Сенчук (100 метрів).
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору