Рівне:

Створення та просування сайтів

Вчені винайшли спосіб спілкування з представниками позаземних цивілізацій

Цікаво 10-лют, 2011, 14:529 Lobanovskiy 1 078
Ця універсальна мова для спілкування з іншопланетянами, названа METI, описує безліч факторів і характеристик сигналу, що включають в себе метод кодування сигналу, довжину і зміст повідомлення. Для передачі будуть використовуватися дві основні частоти 1.42 або 4.46 Гігагерц, повідомлення на яких буде легко прийняти навіть позаземній цивілізації, яка володіє скромними технічними здібностями, повідомляє IT News.
Ще в 1974 році був посланий найперший сигнал позаземним цивілізаціям, інформація в якому була закодована простим двійковим кодом. Але після цього в космос було відправлено ще багато послань, які з часом ставали все більш незрозумілими.
Тому, щоб гарантувати зрозумілість протоколу METI буде організований міжнародний тест, куди будуть залучені люди різних національностей, культур і віросповідання. Використовуючи веб-сайт, дослідники за допомогою протоколу зможуть послати один одному різні повідомлення, а система, на підставі даних про успішну розшифровку, складе ідеальне надзрозумілt повідомлення для інопланетян, яке і буде, врешті-решт, передано в глибини космосу.
“Враховуючи те, що ми майже нічого не знаємо про позаземні цивілізації, про їхню природу, середовище проживання і соціальні взаємини, ми збільшимо ймовірність успішного спілкування з ними, якщо будемо використовувати в повідомленні зрозумілі для всіх терміни і поняття”, - розповідають астрономи.
Нагадаємо, раніше співробітники Британської академії наук закликали світове суспільство готуватися до швидкої зустрічі з неземними цивілізаціями. За підсумками дослідження, присвяченого питанням існування життя у Всесвіті, вчені дійшли висновку про існування в Галактиці від десяти до ста позаземних цивілізацій.
За матерiалами
РІА Новини
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору