Рівне:

Створення та просування сайтів

За намагання вкрасти бюджетні кошти змусять відповідати прокурори

Рівненська область 19-лют, 2011, 11:199 Lobanovskiy 874
Прокуратурою Рівненської області за результатами перевірки порушено кримінальну справу за фактом замаху на незаконне відшкодування із державного бюджету податку на додану вартість на суму майже 170 тисяч гривень одним із товариств з обмеженою відповідальністю.
Перевіркою встановлено, що службові особи товариства документально оформили купівлю від іншої фірми, що знаходиться у м. Луганськ, комплектуючих майже на мільйон гривень та включили цю суму до складу податкового кредиту. Насправді фінансово-господарська операція була проведена формально, адже підприємство-постачальник на час псевдопоставки товару діяльністю не займалось, його реєстрація була скасована в судовому порядку. Крім того, приватний підприємець, зазначений як перевізник, заперечив надання транспортних послуг, що не підтверджує реальність поставки товарів для рівненської фірми.
Завдяки співпраці з правоохоронними органами Луганщини встановлені достатні дані, які вказують на ознаки злочину в діях директора рівненського товариства, що передбачені ч.2 ст. 15. та ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України, а саме: замах на заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем.
Слід зазначити, що відповідальність за вчинення цього злочину може бути призначена судом у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Кримінальну справу скеровано для провадження досудового слідства в слідчі органи податкової міліції.

Прес-служба прокуратури області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору