Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівненському обласному онкодиспансері запрацює нове обладнання

Рівненська область 23-лют, 2011, 17:349 prov 1 107
Підписано меморандум про співпрацю між фондом Ріната Ахметова "Розвиток України", Рівненською обласною державною адміністрацією та Рівненським обласним онкологічним диспансером. Завдяки фонду в медзакладі буде встановлено лінійний прискорювач, сучасний комп'ютерний томограф та інше обладнання для проведення променевої терапії і діагностики раку загальною вартістю 22 мільйона гривень. Про це повідомили в прес-службі Фонду Ріната Ахметова "Розвиток України".
На базі високотехнологічного обладнання в диспансері буде створено регіональний центр променевої терапії, де також зможуть лікуватися пацієнти із сусідніх областей. Для порівняння: з 8 областей Західної України тільки в одному онкологічному диспансері, у Львові, є лінійний прискорювач. Відповідно до європейських стандартів на 1 мільйон населення має бути 1-2 лінійних прискорювачі. Натомість щорічно 2,5-3 тисячі онкохворих області потребують променевої терапії на лінійному прискорювачі. Створений центр на першому етапі забезпечить лікування для 1,5-2 тисяч пацієнтів, яких донині направляли до Києва чи Донецька. Вже сьогодні готують приміщення для обладнання, яке встановлять на початку літа. Перші хворі пройдуть терапію у вересні цього року. У меморандумі обумовлений безкоштовний доступ всіх пацієнтів до КТ і прискорювача.
Посилення радіологічної служби області відбувається в рамках проекту фонду "Рак виліковний. Своєчасна діагностика і лікування онкологічних захворювань".

Прес-служба Рівненської облдержадміністрації
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору