Рівне:

Створення та просування сайтів

Двоє підлітків обкрадали магазини на ринку Кузнецовська

Рівненська область 01-бер, 2011, 12:469 prov 2 116
Останній тиждень лютого в Кузнецовську ознаменувався серією крадіжок з магазинів, що розміщені на території міського ринку. Однотипність способу проникнення в магазини вказувала на те, що злочини вчиняють ті ж самі особи. В ході оперативно-пошукових заходів працівники Кузнецовського МВ отримали інформацію про те, що до вчинення цих злочинів можуть бути причетні неповнолітні жителі міста.

Якісні послуги фізичної охорони - http://www.topguard.ua/okhrannyye-uslugi/fizicheskaya-okhrana-obyektov.html.

Зважаючи на це, співробітники кузнецовської міліції вирішили встановити спостереження за територією ринку, а його адміністрація натомість збільшила кількість сторожової охорони. Результат не забарився – 25 лютого о 22.10 год. сторожова охорона МПП «Ринок» під час спроби скоєння крадіжки з магазин затримала неповнолітнього 14-річного учня місцевої школи Степана (імена змінені з етичних міркувань).
У ході проведення перевірки за цим фактом працівники міліції встановили й особу співучасника. Ним виявився одноліток затриманого Іван, який навчається в іншому навчальному закладі міста.
…У неділю Степан після сварки з матір’ю зустрівся зі своїм знайомим Іваном, якому запропонував «гарний» відпочинок на дискотеці, зазначивши, що кошти на нього можна «взяти» з магазину на території ринку. До того ж поділився Степан і способом, яким досить легко можна проникнути в крамницю і попросив Івана взяти вдома стамеску.
Неповнолітні дочекалися сутінків та вирушили на ринок. Переконавшись в тому, що поряд немає людей, вони проникнули в один з магазинів. Оскільки спроба була успішною, то друзі вирішили пограбувати ще декілька магазинів, розташованих поруч. У цей день їх здобиччю стали гаманці, сумки, рюкзаки та гроші, які зберігалися в обікрадених магазинах. Через чотири дні підлітки знову навідалися на ринок, на якому обікрали кілька крамниць, а вже третя спроба стала для них невдалою – 25 лютого один із них був затриманий сторожем на місці події, а інший – через деякий час працівниками міліції. У скільки магазинах загалом «побували» підлітки, наразі з’ясовують слідчі. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч. 3 статті 185 КК України – крадіжка поєднана з проникненням в житло чи інше приміщення, санкція якої передбачає від трьох до шести років позбавлення волі.
Варто зазначити, що впродовж останніх чотирьох місяців в м. Кузнецовську затримується четверта група неповнолітніх, що вчинили майнові злочини. Три попередні були затримані в жовтні 2010 року – за скоєння розбійного нападу на магазин «Сузір’я», в грудні 2010 року – за скоєння крадіжок з транспортних засобів, та в січні поточного року – за скоєння ряду квартирних крадіжок.
Загалом торік у Кузнецовську підлітки скоїли 15 злочинів (в 2009 році – 7). Тобто, неповнолітніми вчинявся кожен одинадцятий злочин в місті. В структурі вчинених злочинів — 10 крадіжок, один розбій та одне шахрайство. В 2010 році до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень було притягнуто 96 неповнолітніх.
Історія будь-якого неповнолітнього злочинця в більшості випадків завжди одна. Не отримуючи в сім'ї необхідного тепла і ласки або і того гірше, тікаючи від насильства, покинута напризволяще дитина виходить на вулицю. Вона швидко звикає до наркотиків і алкоголю, а у пошуках засобів на нові потреби, не замислюючись, переступає Закон.
Втім змусити батьків любити та виховувати своїх дітей міліція, на жаль, не в силах. Але в рамках своїх повноважень веде активну боротьбу з тими, хто порушує права дітей, хто залучає їх до злочинної діяльності і привчає до алкоголю і наркотиків. У 2010 році за невиконання обов’язків з виховання дітей до адміністративної відповідальності притягнуто 52 особи, за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність – одну особу притягнуто до кримінальної відповідальності.

Володимир ГАВРИЛЮК, перший заступник начальника Кузнецовського МВ – начальник кримінальної міліції
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору