Рівне:

Створення та просування сайтів

Зовнішнє незалежне тестування стартувало

Актуально 24-кві, 2008, 10:429 prov 1 756
За словами заступника голови облдержадміністрації Олега Торкунова, незабаром дадуть оцінку не лише дітям, котрі візьмуть участь у тестуванні, а й усій школі, а також системі підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання. Пан Олег наголосив, що головною перевагою такої системи є рівні умови для всіх, завдяки чому кожен отримає оцінку лише відповідно до своїх знань. Система зовнішнього незалежного оцінювання знань зараз діє уже в майже 150 країнах світу, у тому числі – восьми країнах колишнього СРСР і, на думку Олега Торкунова, випробувана часом. Після проведення першого дня тестування відбудеться ще одна нарада за участю працівників освіти, на якій проаналізують роботу та проведуть додатковий інструктаж задля забезпечення законності та прозорості.
Як розповів пан Торкунов, напередодні працівники ОДА та освітяни вирішували три головні проблеми. Перша, і найголовніша – довезти близько 8 тисяч дітей з різних куточків області до пунктів незалежного тестування. Безпечний довіз вирішуватиметься за допомогою працівників ДАІ, які взялися забезпечити супровід автобусів з дітьми. Друга – забезпечення усіх пунктів тестування лікарями, адже здоров’я не в усіх дітей, які братимуть участь у тестуванні, є ідеальним. У цей час у посиленому режимі працюватимуть також і усі лікарні. І, нарешті, потрібно унеможливити присутність зайвих людей під час проведення оцінювання. З цією метою на пунктах тестування чергуватимуть правоохоронці. Процес тестування буде анонімним та зашифрованим і проконтролювати його буде важко. З метою забезпечення ще більшої прозорості оцінювати результати тестування в Рівненській області не будуть, а місце оцінювання є поки що невідомим.
Як розповів начальник Рівненського обласного управління освіти Іван Вєтров, подібне тестування вже протягом двох років експериментально запроваджувалося у школах області. Досвід минулих років продемонстрував, що його можна провести на нормальному рівні. Процедура проведення тестування, за його словами, унеможливлює будь-який витік інформації. Кожну роботу перевірятимуть два рази. Передбачена і процедура подання апеляції. Зовнішнє незалежне тестування буде відкритим і доступним для громадського контролю. Як повідомив начальник обласного управління освіти, участь у тестуванні виявили бажання взяти близько 14300 дітей. Серед цьогорічних випускників кількість бажаючих становить 90 відсотків.
Павло ДУТКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору