Рівне:

Створення та просування сайтів

На Дубровиччині співмешканці жили за фальшиві гроші

Рівненська область 11-бер, 2011, 12:519 prov 1 451
Як тільки з’явилися гроші, так і з’явилися майстри, які ці гроші навчилися підробляти. З розвитком комп’ютерно–копіювальної техніки цей процес став ще доступнішим. І, незважаючи на збільшення ступенів захисту державних грошових знаків та серйозність покарання за цей злочин, охочих скористатися «липовими» банкнотами не зменшилось.
— 21 лютого поточного року працівники міліції затримали осіб, котрі займалися збутом фальшивих грошей. Ними виявилися жителі села Колки Дубровицького району 26-річний Петро та 19-річна Ольга, які проживали спільно, — повідомив начальник Дубровицького РВ УМВС підполковник міліції Юхим Семенович. — Оперативно-розшуковими заходами, що були проведені співробітниками міліції Дубровицького РВ УМВС, встановлено, що підозрювані збували фальшиві гроші в магазинах населеного пункту, розраховуючись за придбаний товар купюрами номіналом по 10, 20, 50 та 100 гривень.
Співробітники міліції вилучили у підозрюваних майже 1000 гривень різними купюрами, розрізнити які від справжніх неозброєним оком важко. Аферисти купували різноманітні товари у торгівельних закладах району близько двох тижнів. Зрештою, зловмисників впіймали на гарячому. Продавець одного з магазинів не повірила, що 50 гривень, якими з нею розрахувалися, справжні і звернулась до правоохоронців.
Підозрювані свою вину визнали. Експертизою встановлено, що банкноти виготовлялися за допомогою оргтехніки, сучасних комп’ютерних технологій. Місце виготовлення цих «грошей» та інші особи, які причетні до їх виготовлення, встановлює досудове слідство. Порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 199 Кримінального Кодексу України, санкція якої передбачає покарання за виготовлення, зберігання і збут підроблених грошей за попередньою змовою групою осіб у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років.
Тож хотілося б звернутися до громадян, мешканців міста і району з застереженням: пильнуйте та будьте обачними, і вам не доведеться шкодувати за втраченими грішми, яких, особливо на сьогоднішній день, і так у наших громадян «не густо».

Галина ДЕМ’ЯНЕЦЬ,
помічник начальника Дубровицького РВ по взаємодії з громадськістю та ЗМІ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору