Рівне:

Створення та просування сайтів

Від «Сім сорок» до сім «А»...

Суспільство 17-бер, 2011, 16:599 Lobanovskiy 1 620
А Танечці в голову не прийшла думка, що поцілунок з батьковим хрещеником Віктором у сільському клубі під час довгенького і веселенького танцю «сім сорок» стане знаковим і у значній мірі напророкує подальшу життєву долю. Адже цей поцілунок наче благословив юнака і дівчину на стрічання і, зрозуміло, кохання. Безліч разів зливалися вуста закоханих у жагучих поцілунках, але той перший – визначальний, як карб на серці.
Одне слово, млосні поцілунки завершилися велелюдним весіллям, на якому благословили молодят у щасливу сімейну мандрівку більш як три сотні гостей.
Для нареченої доречно було б відвідати весільні салони тернопіль.
Звісно, дарували Віктору і Тані гроші, а, як годиться, примовляючи, щоб діти були хороші.
Очевидно, ці побажання були настільки щирі, що невдовзі почали матеріалізуватися: у 1997 році у подружжя народилася донька. Матуся у своїх душевних нішах випещувала ім’я донечки – Настуся, однак Всевишній розпорядився по-іншому: оскільки дівчинка з’явилася на світ у день пам’яті апостола Андрія Первозванного, то її нарекли Адріаною.
А за два роки у сім’ї поповнення: бузько приніс синочка, якого на пару до донечки нарекли Андрієм. У 2002 році щедрий боцюн обдарував Зозулів синочком Артемом, якому ім’я, власне, дала п’ятирічна Адріана. Коли ж у 2004 році народилася дівчинка, то мама Таня реалізувала свою давню мрію і назвала її Анастасією. Тоді ж мимоволі звернула увагу, що імена дітей починаються на букву «А». Відтак, коли у 2005, 2007 та 2011 роках сімейство Зозулів поповнилося двома доньками і синочком, то батьки не зрадили започаткованій традиції і нарекли їх відповідно Артуром, Ариною та Альбіною. До імені Альбіна доклала своїх лінгвістичних зусиль чотирирічна Арина, яка безперебійно дитячим лепетом пророчила: «Аля, Аля, Аля…»
До речі, саме Арина завдала батькам і родині клопотів, які заледве не призвели до трагічних наслідків: дівчинку ледь вдалося виходити після однієї з прививок. До кінця віку свого і Зозулі, і Ревки молитимуться за здоров’я і благополуччя рятівниці – завідуючій фельдшерсько-акушерським пунктом у Борбині Руслані Мідик. Відтоді Руслана стала для них (та й для інших посниківчан) маяком-рятівником, до якого у важкі миті тягнуться зі своїми болями і тривогами.
Семеро братиків і сестричок Зозулів, яких батьки благословили незмірною любов’ю та ще й об’єднали імена першою буквою алфавіту, закутані атмосферою родинного затишку. У кожного свої мрії, хист. Скажімо, Адріана любить літературу, друкувалась у збірці кращих учнівських творів, цікавиться краєзнавством, Артем мріє стати будівельником; Андрій захоплюється спортом, Артур почав відвідувати підготовчий клас у Довгошиївській одинадцятирічці, уже трішки читає. Кожен бодай маленький успіх дітей – щедра порція надії і оптимізму батькам Тетяні та Віктору. У вирі сімейних клопотів і бабусі Надія та Ірина, дідусі Микола і Петро, який колись мав щастя хрестити майбутнього зятя. Частку життєвої мудрості у сімейку чималеньку вкрапляє і прабабуся Ліза…
Танець «сім сорок» п’ятнадцятилітньої давності напророчив Тетяні і Віктору Зозулям сім діток-ангелочків, сім імен на букву «А». Але ж сім – це лише перша частина назви танцю, яку подружжю, так би мовити, вдалося сповна реалізувати. Залишається ще й друга. Очевидно, Тетяна і Віктор з приводу цього мають власну думку. Мабуть, вони сповна усвідомлюють, що крім милих їхньому серцю Адріани, Андрія, Артема, Анастасії, Артура, Арини, Альбіни словник імен доповнений не менш милозвучними Антоном, Анною, Архипом, Адамом, Анатолієм, Аллою, Алісою, Ангеліною, Антоніною… Чи вистачить їм життєвої снаги для поповнення своїх сім «А» - життя покаже. Як кажуть, на все воля Божа…

Віталій ТАРАСЮК, Млинів.
На фото: найстарша Адріана.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору