Рівне:

Створення та просування сайтів

Зарплату доплатили після ревізії

Кримінал 17-бер, 2011, 17:029 Lobanovskiy 1 457
Так вже склалося, що ревізорів КРУ на підприємствах чи організаціях не завжди чекають з відкритими обіймами, бо візити їх закінчуються зазвичай складеними протоколами про адміністративні правопорушення, приписами, відкритими кримінальними справами.

Натомість, інша ситуація склалася в Рівненському обласному протитуберкульозному диспансері. Після проведеного ревізорами КРУ в Рівненській області контрольного заходу, працівникам диспансеру було виплачено 32 тис. гривень заробітної плати, які вони недоотримали упродовж 2010 року. Приміром, молодшим медичним сестрам, які використовують у роботі дезінфікуючі засоби, а також працівникам, які зайняті прибиранням туалетів, доплату в розмірі 10 відсотків посадового окладу визначено без врахування підвищення посадового окладу у зв’язку зі шкідливими і важкими умовами праці. Як наслідок, 85 працівників втратили 25,3 тис. гривень заробітної плати. Через заниження посадових окладів три завідуючі відділеннями недоотримали 4,6 тис. гривень заробітку. Двом лікарям упродовж 2010 року доплати за науковий ступінь кандидата медичних наук встановлено в розмірі 15 відсотків без врахування підвищення посадового окладу у зв’язку зі шкідливими і важкими умовами праці, як наслідок, недоплачено 1,9 тис. грн. заробітної плати.
Разом з тим, в ході проведення контрольного заходу ревізори КРУ виявили у фінансовій діяльності комунального підприємства на 27 тис. гривень переплат заробітної плати що, відповідно, призвели до збільшення відрахувань до державних цільових фондів. Зайві виплати заробітної плати зумовлені встановленням непередбачених законодавством доплат за керівництво практикою медичним сестрам та доплат за суміщення посади водіям, завищенням посадових окладів лікарям при відсутності проходження атестації на присвоєння кваліфікаційної категорії за конкретною лікарською спеціальністю, оплатою сумісництва працівникам, посади яких віднесено до посад керівників.
За допущені порушення п’ятьох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Про результати ревізії проінформовано прокуратуру Рівненської області та обласне управління охорони здоров’я.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору