Рівне:

Створення та просування сайтів

Студенти вшанували пам’ять Романа Шухевича

Новини регіону 17-бер, 2011, 17:049 Lobanovskiy 3 453
Шістдесят першу річницю з дня смерті генерала української повстанської армії Романа Шухевича відзначили студенти історико – соціологічного факультету Рівненського державного гуманітарного університету.


З цієї нагоди вони влаштували тематичну виставку художніх творів, монографій, наукових праць, періодики, у яких науковці досліджують життєвий і професійний шлях Романа Шухевича й описується діяльність та історія УПА. Також в експозиції представлені фотографії генерала.
Експонати для виставки надала наукова бібліотека РДГУ, в якій зробили підбір літератури присвяченій Роману Шухевичу та українській повстанській армії.
Окрім того, у рамках заходу відбувся показ фільму про життя та діяльність Романа Шухевича.
Декан історико – соціологічного факультету, доктор історичних наук Валерій Шеретюк зазначив, що такі дати потрібно пам’ятати і вшановувати. Тому історико – соціологічний факультет ініціював і провів низку заходів присвячених пам’яті Романа Шухевича, зокрема відбувся показ фільму про долю генерала та тематична виставка.
- Тому головним завданням нашої роботи є відкривати молодим людям очі на проблеми історії, які виникли вже давно, почали підніматися після створення незалежної України і які є мало популяризованими зараз, - розповідає Валерій Шеретюк. – Та зважаючи на свідомість і патріотизм певної частини студентства, я впевнений, що в України є майбутнє. Адже якщо серед українства є ядро молодих глибокоміркуючих патріотичних людей, їхні ідеї швидко поглиблюються, розширюються і дійсно формують базу для створення патріотичної держави українців та борців. Адже нам є що втрачати і є за що боротися.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору