Рівне:

Створення та просування сайтів

Два села Рівненщини отримали газ

Рівненська область 21-бер, 2011, 10:559 Lobanovskiy 1 869
В селах Тихе та Рокитне Костопілського району сьогодні відбувся урочистий пуск газу до осель селян. З довгоочікуваною подією громаду привітали голова облдержадміністрації Василь Берташ, перший заступник голови обласної ради Михайло Кривко, голова правління ПАТ «Рівнегаз» Петро Дубас та керівництво району.
Про це Провінційці повідомили у Рівненській обласній раді.

Вітаючи жителів Рокитного та Тихого, перший заступник голови обласної ради Михайло Кривко наголосив на тому, що газифікація їхніх сіл – подія неординарна не лише для району, а й для області. Адже програма газифікації населених пунктів – це один з пріоритетів керівництва Рівненщини, тому влада намагається робити усе можливе, щоб з кожним роком більше громад могли користуватися зручностями, які дає блакитне паливо.
Водночас, як зауважив Михайло Кривко, зрозуміло, що сьогодні газ не можна назвати найдешевшим видом палива. І політика держави налаштована на застосування альтернативних технологій. Однак для селян газ є і буде омріяним благом цивілізації, яке забезпечує зовсім інший рівень побутових вигод.
Перший заступник голови обласної ради також подякував громадам сіл за активну участь у газифікації їхніх населених пунктів, зазначивши: «Якщо ми рухаємося європейським шляхом і прагнемо жити у цивілізованій державі, то без участі громади неможливо зрушити з місця жодної справи. Лише завдяки вашій активності та вірі в результат, ви сьогодні отримали газ», - наголосив Михайло Кривко.
За активну участь у будівництві газопроводів від обласної ради він вручив почесні грамоти та пам’ятні знаки голові ініціативної групи села Рокитне Миколі Шамбіру та голові ініціативної групи села Тихе Тетяні Каленчук.

Довідка: Будівництво підвідних газопроводів високого тиску здійснювалося за кошти державного бюджету.
У с. Рокитне – 208 будинків та 605 жителів. Довжина підвідного газопроводу – 5,25 км кошторисною вартістю 1млн. 40 тис.грн. 7,7 км – довжина вуличних мереж вартістю 360 тис.грн. (кошти населення). Газ підведено до 158 будинків.
У с. Тихе - 86 дворів та 212 жителів. Довжина підвідного газопроводу складає 5,25 км, іще 2,2 км – довжина вуличних мереж. Газ підведено до 38 будинків. Вартість виконаних робіт оцінюють у 1,6 млн.грн., з яких 160 тис.грн. – кошти громади.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору