Рівне:

Створення та просування сайтів

Литовці підрахують вартість енергоекономії для Рівненщини

Актуально 24-бер, 2011, 13:349 Lobanovskiy 1 123
Про це домовлено під час візиту рівненської делегації до Литовської Республіки, розповів на брифінгу заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак.

За його словами, тамтешній досвід використання біопалива підходить для теплопостачальників області. Тож уже в квітні литовські фахівці презентують на Рівненщині техніко-економічне обґрунтування переоснащення котлів, які працюватимуть на місцевій сировині - відходах деревини та торфі. За попередніми підрахунками, реалізація пілотного проекту з монтажем і підготовкою всього виробничого циклу обійдеться в 3-4 мільйони євро. Водночас щомісячна економія від одного котла - півтора мільйона гривень. Крім того, це енергонезалежність, цілодобове теплопостачання та підігрів води для 2/3 обласного центру, безвідходна деревопереробка, додаткові робочі місця, зауважив Володимир Новак.
При нинішній вартості газу проект з переоснащення окупиться за три роки. А це головний аргумент для інвесторів. За останні п’ять років у Литві переведено на альтернативні види палива 19 відсотків котелень. Саме тому в цю країну делеговано фахівців для вивчення практичного досвіду. За зразком Литви енергоощадні технології впроваджуватимуть у бюджетних установах та в побуті. Котли усіх типів, а також економічний ефект їх використання презентують на Рівненщині вже в квітні.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору